17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Suların radyasyon ölçümleri temiz çıktı

Bartın'da bakteriyel ve kimyasal analizlerle kontrol altında tutulan şebeke suyunun radyolijik ölçümlerinin de temiz çıktığı bildirildi


Ulupınar Şebeke Suyu ile Kavşak Suyu'nun periyodik olarak bakteriyel ve kimyasal analizlerini yaptıran Bartın Belediyesi, her iki suyun radyolojik ölçümünü de yaptırdı. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Sarayköy Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde yapılan alfa/beta radyoaktivite ile trityum analizleri sonucu, temiz çıktı. Merkez Müdürü Dr. İlksen Hilal Dara imzalı değerlendirme raporunda, "17.02.2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Sağlık Bakanlığı Yönetmeliği'ne Göre Değerlendirildiği'nde suyun tüketilmesinde radyolojik açıdan bir sakınca görülmemektedir" denildi.Su konusunda büyük titizlik gösterildiğini açıklayan Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, "Halkımızın kaliteli, kesintisiz ve sağlık açısından sakıncasız sular kullanabilmesi için belediyemizce büyük titizlik gösterilmektedir. Sularımız her yönden analizlerle denetim altında tutulmaktadır" dedi.


Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, bu tür kontroller belirli periyotlarla yapmalarının nedenini ise halk sağlığına önem vermelerinden kaynaklandığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 12:35:17
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 12:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?