22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Şüpheli paket uyutmadı

Bartın’da, dün akşam saatlerinde şüpheli bir paketin bulunduğunun ihbar edilmesi üzerine çevrede panik yaşandı.

Şüpheli paket, Zonguldak’tan çağrılan ekiplerce fünye ile patlatılırken, paketin içinden cam şişe çıktı.

Edinilen bilgilere göre, dün saat 23.45 sıralarında meydana gelen olayda, Aşağı Camii Caddesi Rıfat Ilgaz sokağının girişinde 2 aracın arasında şüpheli bir paket bulundu. Olay yerine gelen emniyet birimleri yaptıkları çalışmalarda şüpheli paketin bomba imha uzmanları tarafından patlatılmasına karar verdi.

Bartın’da bulunan bomba imha uzmanının emekli olması ve yerine atama yapılmaması durumu üzerine, Zonguldak’tan bomba imha uzmanı istendi. Yaklaşık 1 saat sonra olay yerine gelen bomba imha uzmanı şüpheli paket etrafında çalışla yaptı.

Olay yeri emniyet birimleri tarafından güvenlik çemberi altına alınırken, cadde yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Bomba imha uzmanı, özel hazırlanmış kıyafetleriyle şüpheli pakete fünye yerleştirdi. Kısa bir süre sonra fünye patlatılırken, yapılan araştırmada paketin içinde cam bir şişe olduğu belirlendi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan ve şüpheli paketin herhangi bir provakasyon olmadığını belirten İl Emniyet Müdürü Mesut Çevik, Bartın’ın huzurlu bir il olduğunu ve bundan sonra da huzurlu olacağını ifade etti.

Zonguldak’tan gelen bomba imha uzmanları tarafından şüpheli paketin patlatıldığını belirten Emniyet Müdürü Çevik, "Bartın huzurlu bir İl olmaya devam edecektir. Herkese geçmiş olsun. Kimsenin can güvenliğini tehlikeye atmamak için Zonguldak’tan bomba imha uzmanı getirdik. Ekip kısa sürede şüpheli paketi imha etti. Paket muhtemelen hediye paketi. İçinde de cam bir eşya olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Şüpheli paketin patlatılmasının ardından Olay Yeri İnceleme Ekibi etrafa saçılan parçaları toplayarak incelemeye aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 14:18:10
Güncelleme :24 Mart 2005 Perşembe 14:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?