22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Sürücülere kış uyarısı!

YAZLIK LASTİK İLE KIŞ GÜNÜ YOLA ÇIKMAYIN

Bartın'da lastik tamircileri kış mevsiminin gelmesi üzerine tasarruf yapmak adına yazlık lastiklerini halen kullanan sürücüleri uyardı. Lastikçiler, yaz lastiklerinin sürücüleri yolda bırakacağını söyledi.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sürücülerin kullandığı lastiklerin bakımlarını yaptırması gerekiyor. Bartın'da yıllardır lastik tamirciliği yapan Hakkı Erdem, yaz lastikleri ile seyahat etmenin veya yola çıkmanın hem aracı kullanan sürücüler için hem de karşıdan gelen sürücüler için tehlikeli olacağını söyledi. Hakkı Erdem, "Artık yaz dönemi bitti. Her ne kadar dört mevsim lastikler kullanılsa da, yaz ve kış mevsimi için ayrı lastik kullanılması daha tedbirli olacaktır. Halen yaz lastiği kullananları görüyoruz. Vatandaşlar tasarruf yapmak istiyor. Ekonomik şartlar tasarrufa zorluyor. Ancak bu mevsimde tasarruf için yazlık lastik kullanılmaz. Biz uyarıyoruz. Mutlaka kış lastikleriniz ile yola çıkın" dedi.

Yıllardır lastik tamir bakımı ve onarımı yapan Bülent Hızoğlu da, bu mevsimde yazlık lastik ile yola çıkmanın intihar olacağını söyledi. Hızoğlu, "Sanırım şu an için en iyi intihar yöntemi yaz lastikleri ile kış günü yola çıkmaktır. Kış lastiklerinizi mutlaka takın. Tedbirli olmak gerekiyor. Ne olursa olsun, ya yola çıkmayın, yada lastiklerinizi kış mevsimine uygun olanlardan taktırın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 15:41:04
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 16:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?