17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Susuz köye itfaiye su taşıyor

Bartın'ın Ulus ilçesinde, evlerinde su akmayan köylüler bidonları eline alarak köy yolunda eylem yaptı. Köylüler bidonları birbirine vurarak köylerine su getirilmesini istedi.

Ulus Belediyesi, köyün su ihtiyacı için itfaiye aracıyla köye su gönderdi.
Ulus ilçesi Dodurga köyünde susuzluk sebebiyle eylem yapıldı. Ellerine aldıkları bidonları birbirine vuran Dodurga köyü sakinleri, köylerine su getirilmesini istedi.

2004 yılında köy suyunun ihalesinin yapıldığını, ancak o tarihten bu yana köylerine su gelmediğini belirten köylüler belediyeler tarafından gönderilen itfaiye araçlarından su ihtiyaçlarını karşılıyor. Su sorunlarının kesin çözüme ulaşmasını isteyen köylüler, "Yetkililer susuz köy yok diyorlar ama biz susuzluktan sıkıntı yaşıyoruz. Hayatımız felç oldu. Kadınlarımız gece gündüz evin su ihtiyacı için su bulmaya, su taşımaya çalışıyor. Uzun süredir susuz. 2004 yılında ihale yapıldı ve o tarihten bu tarafa su gelmiyor köyümüze. Bu nasıl oldu. Bu suçtur. Belediye olmasa susuz kalacağız. Allah belediyeden razı olsun" dedi.
Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus da, merkeze yakın köylerde oturanların su sıkıntısı yüzünden belediyeden su talebinde bulunduklarını ve su taleplerini karşılamakta zorlandıklarını ifade etti. Belediye Başkanı Ulus, bu yıl ülkemizde susuzluk sorunu yaşandığını belirterek şöyle konuştu: "Çevre köylerimiz sıkıntı yaşadı. Zaman zaman belediyemize gelerek bizlerden talepte bulundular. Belediyemizin tamamen görev dışında olan yerlere vicdani sorumluluk duyarak sık sık itfaiye göndererek su ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Vatandaşların su sıkıntısını gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. İnsanların sıkıntısını görmek için bu köye geldim. Durum içler acısı, bu insanlık ayıbı. İnsanların bu kadar susuz bırakılması acı verici. Ulus Belediye Başkanı olarak vicdanı sorumluluğumuzu yerine getirdiğimi ve elimizden geleni yapacağımıza söz veriyorum."
Ulus Belediye Başkanı Ulus'u köylerinde gören köylüler belediye başkanını kucaklayıp boynuna sarılarak, "Allah razı olsun. Bizleri susuz bırakmadın. Bize yardım et" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 12:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?