22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Sütlü: Bu yatırıma karşı çıkanları anlayamıyorum

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Olağan haftalık basın toplantısı gerçekleştirildi. İl Başkanı Ayhan Sütlü, HEMA A.Ş.’nin Bartın’a yaptığı yatırıma karşı çıkanları anlayamadıklarını belirtti.

AK Parti İl Başkanı Ayhan Sütlü, düzenlediği basın toplantısında Bartın’ın Amasra İlçesi’nde bulunan B projesinin hayata geçirilmesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Amasra B sahasında bulunan yaklaşık 350 milyon ton/yıl kömür rezervinin değerlendirilmesi ile yapılan B projesinin 2001 yılından itibaren tartışıldığını, şimdi bu projeyi hayata geçirmek için HEMA Endüstri A.Ş.’nin yapacağı yatırımlara karşı çıkılmasını anlayamadıklarını belirtti.

Sivil toplum örgütlerinin gerekçeli olarak konuşmadığını belirten Sütlü, "Sivil toplum örgütlerinin ne yaptığını anlayamıyoruz. B projesini 2001 yılından beri tartışıyoruz. Bu proje, AK Parti tarafından titizlikle incelenmiş ve hayata geçirilmiştir. O zamanlar sahip çıkacağımızı söylemiştik şimdi de hükümet olarak sözümüzde durduğumuzu gösterdik. O zamanlar bizden söz isteyenler şimdi farklı bir anlayış ve eylem içerisindeler" dedi.

İmza törenlerinde katılım olarak ne Vali, ne Belediye Başkanı ne de Ticaret Odası Başkanı’nın bulunmadığını belirten Sütlü, "Bölgemize büyük bir yatırım yapılıyor ve daha kazma vurulmadan karşı çıkılıyor. Bunun sebebini lütfen halka izah etsinler. İnsanlar karnımız aç diyor, iş yok diyor. Yöneticilerimiz bu yatırıma karşı çıkıyor. Birileri bunun açıklamasını insanlara çıkıp da yapsın. Madem yatırım yapmak zararlı, o zaman kimse çıkıp da Bartın ekonomisi kötü, batıyoruz, insanlarımız aç, hükümet elini ayağını Bartın’dan çeksin gibi konuşmasın. HEMA şirketinin yapacağı yatırımın iyi incelenmesini istiyoruz. Sonra yorum yapsınlar. Meydan boş nasıl olsa. Yarın insanlar yöneticilerimizin kapısına iş diye gittiklerinde ne diyecekler merak ediyorum. Hiç kimse yatırımcıları engelleyemez. Sivil toplum kuruluşlarını anlamak mümkün değil" diye konuştu.

İl Başkanı Ayhan Sütlü son olarak HEMA şirketinin yapacağını yatırımın gündeminin termik santral gibi gösterilmeye çalışıldığını, ancak şu anda hazırlık aşamasında olduklarını unutmamak gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 14:32:29
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 20:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?