18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Tablet bilgisayar dönemi başlıyor

Tablet Bilgisayar olarak da tabir edilen Taşınabilir Bilgisayarlar Bartın Emniyet Müdürlüğü tarafından kullanılmaya başlanacak.

Bartın Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Bartın'a tahsis edilen ve öncelikle Bölge Trafik ekipleri tarafından kullanılmaya başlanacak tablet bilgisayarların hizmete gireceği, bilgisayarların hem personelin işini kolaylaştıracağı, hem de vatandaşların mağdur olmayacağı bildirildi.

Taşınabilir el bilgisayarlarını kullanacak olan Bölge Trafik personeline Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Müdürlüğünde görevli uzman personel tarafından eğitim verildi. Trafik personeli tarafından cihazların verimli bir şekilde kullanılması ve yapılacak işlemlerin en kısa zamanda sonuçlandırılarak istenilen sonuca ulaşılabilmesi amacıyla verilen eğitimlerin tamamlanmasından sonra bilgisayarlar kullanımına başlanacak.

Uygulama ile birlikte kontrol noktalarında daha çok araç ve sürücü denetime tabi tutulabilecek, ayrıca iş ve işlemler daha seri bir şekilde yerine getirilerek vatandaşlar uzun süre bekletilmeyerek mağdur edilmemiş olacak. Zaman içerisinde Şehir içi trafik ekipleri ile Asayiş hizmeti veren ekiplerce de kullanılmaya başlanacak olan taşınabilir bilgisayarların Trafik güvenliği ve asayişin sağlanmasına büyük katkısı olacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 15:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?