22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Tam zamanında boşalttılar

Bartın'da belediye tarafından "Oturulamaz" raporu verilen ve bir çok yeri yıkılan evde yaşayan 7 kişilik Kaya Ailesi, Valilik tarafından köyde kiralanan bir eve yerleştirildi.

 Ailenin evi boşaltmasından kısa bir süre sonra evin bir çok yeri de yıkıldı. Valilik, hem olası bir faciayı önlerken, hem de ailenin yıkılan evlerinin yerine yeni bir ev yapılması için düğmeye bastı.


Bartın merkez Gecen Köyünde yaşayan 7 kişilik Kaya Ailesi'nin imdadına Valilik yetişti. Evin içinde yaşayan Kaya ailesi bir çok gece evleri yıkılmasın diye nöbet tutuyordu. Yapılan haberlerin ardından Valilik aileyi dramdan ve korkudan kurtardı. Bartın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aileye yine aynı köyde bulunan bir boş ev kiralandı. Aile kiralanan eve Valilik tarafından yerleştirildi. Yıkılmak üzere olan evden ailenin taşınmasından kısa bir süre sonra evin bir çok yeri çöktü ve yıkıldı. Köy Muhtarı Erdal Arslan'ın katkılarıyla yıkılan evin yerine ailenin başını sokabileceği yeni bir ev yapılması için girişimler başlatıldı. Bartın Valiliği, aileye yeni bir yer yapılması için düğmeye bastı. Valilik tarafından aileye yeni bir ev yapılması için 3 bin TL'ye kadar yardımda bulunacak. Ayrıca köy muhtarı Erdal Arslan, evin tamamlanması için yardım severlerden destek isteyecek.
AİLE DESTEK BEKLİYOR
Aylarca evlerinin yıkılma korkusu ile yaşayan Erol Kaya, "Valilikten ve muhtarımızdan Allah razı olsun. Biz şimdi valiliğin kiraladığı evde oturuyoruz. Evimiz yıkılacak korkumuz yok. Çocuklarım da üzerlerinden o korkuyu attı. Muhtarımızın aracılığı ile yeni bir ev yapılabilmesi için girişim başlatıldı. Muhtarımız, yardım sever Bartınlılardan bizim adımıza destek isteyecek. Allah ondan razı olsun. Bütün yardım severlerden destek bekliyoruz. 4 çocuğum, eşim ve yaşlı bir annem ile bizi sıkıntıdan kurtaran herkese teşekkür ederiz. Bartın Vakıfbank Şubesi'nde eşim Fatma Kaya adına 00158007293370576 numaralı hesap açıldı. Yardımlarınızı bekliyoruz. Ayrıca Almanya'da Yaşayan Bartınlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Necmiye Öztürk de Bartın'a geldiğinde durumumuzu gördü. O da bizim ile yakından ilgileniyor. Almanya'da yaşayan Bartınlılardan da destek bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 17:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?