22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Tarihi karalıyorlar

Bartın'ın tarihi ve turistlik ilçesi olan Amasra'da, tarihi Hisarpeçe mevkiinde Belediye tarafından yapılan iyileştirmeler, kişi yada kişiler tarafından zarar görüyor. Vatandaşlar, tarihi kalede yapılanlara zarar verenlere tepki gösteriyor.

Amasra'daki tarihi mekanlar, Kültür Bakanlığı ve yerel yönetimler tarafından iyileştirme çalışmaları sonrasında güzel bir görünüme kavuşturuldu. Amasra'nın tarihi Hisarpeçe mevkiinde yapılan iyileştirmelerin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen kişi yada kişiler, mozaiklerin üstünü boyayıp, kalp ve yazı yazıp, lambalarını kırdı. Akşam Hisarpeçe'nin güzel görünmesini sağlayan sokak lambalarının kırılması, duvar yazıları yazılması, kaldırım taşlarının yerinden sökülmesi, Amasra'da yaşayan vatandaşların tepkisine sebep oldu.

Binlerce TL paranın harcanarak güzel hale getirilen tarihi Hisarpeçe'de, mozaiklerin üstü boyandı, ışıklandırma çalışmıyor. Vatandaşlar, "Devlet buraları düzgün hale getiriyor. İlçemize gelen misafirler buraları sürekli geziyor. Misafirler buralara yapılan kötülükleri görünce de ister istemez tepki veriyorlar. Buraları bizler korumazsak, kimse sahip çıkmaz. Buralara tadilatlar kolaylıkla yapılmıyor. Tarihi değerlerimize sahip çıkmalıyız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 12:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?