22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Taşkın Koordinasyon Kurulu toplandı

Bartın’da meydana gelebilecek su taşkınlarının bertaraf edebilmesi amacıyla oluşturulan Taşkın Koordinasyon Kurulu ilk toplantısını Valilik toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Bartın Vali’si İsa Küçük'ün başkanlığında gerçekleşen Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısına Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcısı Ali Akça, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kurucaşile Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, ilçe ve belde Belediye Başkanları, DSİ.23 Bölge Müdürü Bayram Tiryaki ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Bartın’da 15 Temmuz’da yaşanan kuvvetli yağışlar sonucunda meydana gelen su taşkınlarındaki başarılı çalışmalarından dolayı ilgili yetkililere teşekkür eden Vali İsa Küçük, "İlimizde su taşkınlarından meydana gelebilecek zararların minimum düzeyi indirgenmesi için neler yapılmış ve daha neler yapabiliriz sorusuna cevap aramak için toplanmış bulunmaktayız. Taşkın Koordinasyon Kurulumuzu oluşturan tüm yetkililerimize çalışmalarında şimdiden başarılar diliyor, İstanbul ve Tekirdağ illerimiz ile su taşkınlarından zarar gören tüm yörelerimizdeki vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Ülkemizin gelişim ve kalkınmasında bu tip üzücü olayların yaşanması hepimizi derinden yaralamıştır. Bu üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, birlik ve beraberlik içerisinde yapacağımız çalışmalarla su taşkınlarından meydana gelebilecek zararları minimize edeceğimize olan inancımı belirtmek istiyorum" dedi.

Sözlerine Kirazlık Köprü, Arıt ve Kozcağız barajlarının tamamlanmasına dikkat çekerek devam eden Vali İsa Küçük, Taşkın Koordinasyon Kurulunun Bartın sekreterliğinin DSİ 23. Şube Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini söylerken, kamu kurum ve kuruluşlarımızın bu konuda aktif olarak çalışmasını ve gerekli hassasiyet göstermeleri konusunda talimat verdi.

Taşkın Koordinasyon Kurulunda daha sonra DSİ 23. Bölge Müdürü Bayram Tiryaki tarafından Taşkın Koordinasyon Kurulu’na Bartın’da yaşanabilecek su taşkınlarının minimize edilmesi konularında slayt sunumu eşliğinde bilgiler aktarıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 15:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?