17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

TBMM Başkanı Köksal Toptan ilde

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Köksal Toptan, dünyanın küçülürken acımasız bir rekabet içerisinde olduğunu, tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10. ekonomisine sahip ülke haline geleceğini söyledi.


TBMM Başkanı Köksal Toptan, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 4. METEF Fuarı'nın açılışına katıldı. Açılış öncesinde konuşan Toptan, Türkiye'nin olumsuzluklara rağmen, bilgi çağını kullanarak yetişmiş insan gücünü sanayicilere kazandırıp, ihraç bakımından önemli konuma gelmesi itibariyle 2023 yılında dünyanın en büyük 10. ekonomisine sahip ülke haline geleceğini söyledi. Dünyanın bir taraftan küçülürken bir taraftan da acımasız bir rekabete şahitlik ettiğini anlatan Toptan, şöyle konuştu: "Bilgi çağının gereklerini yeterince yerine getirebilen toplumlar, bu çağ ve önümüzdeki çağa damgasını vurabilecek ve dünyada kendisinden çokça bahsettirecek toplumlar olacaktır. Bilgi çağı sadece uygulanması değil onun kullanılmasıyla katma değer oluşturur ve ülkenin kalkınmasında önemli bir rol oynar. Bilgi çağından elde edilen ileri bilgilerin kalkınmaya, yatırıma dolayısıyla da üretime yansıyabilmesi için filminin üretimle olarak aktörlerine aktarılması ve o bağlantının dik tutulması lazım. Sanayi yatırımlarının verimli olabilmesi için bilgi çağının yetiştirdiği, o sanayi dalında eğitim görmüş ve onu beceriye yansıtabilen insanların yetiştirilmesi lazım. Bu anlamda eğitimciler gelişim, sanayi ve teknoloji karşısında eksiklikleri görülen, diğer taraftan da sanayici yetişmiş insan gücünü kullanabileceği alanları geliştirmeye çalışmaktadır. Üretilen kalkınma hamlesi bizi artık iddialı hedeflere yöneltmiş bulunmaktadır. Gençlerimiz ve çocuklarımız bilgi çağının bütün gerekliliklerini yerine getirerek, yüksek ve kaliteli eğitim alırken, sanayicilerimiz de artık dünya ülkeleriyle rekabet edebilir hale gelmişlerdir."


TÜRKİYE DÜNYANIN EN BÜYÜK 10. EKONOMİSİNE SAHİP ÜLKE OLACAK
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin yıl sonuna kadar dünyanın en büyük 17. ekonomisi, 2023 yılında ise dünyanın en büyük 10. ekonomisi haline geleceğini belirtti. Toptan, konuşmasına şöyle devam etti: "İhraç ürünlerimizin yüzde 85'inin sanayi ürünü olduğunu düşünürsek, bizim sanayimizin de dünya ile rekabet edebilir hale geldiğini görmüş olursunuz. Hareket hamlesi, hedefi ve heyecanı ile kalkınma hedefi olan bir Türkiye'yi ekonomisi açısından, dünyanın en büyük 17. ekonomisi haline, parametrelerde olağanüstü bir gelişme olmadığı takdirse ise bu sene sonunda dünyanın en büyük 15. ekonomisine, 2020 yılında dünyanın 12. en büyük ekonomisine, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında ise dünyanın en büyük 10. ekonomisi haline gelecektir. Türkiye bu heyecanı ve hedefinden vazgeçmemelidir. Bunun için iyi eğitim şart. İstihdam oluşturan ve diğer taraftan rekabet üretilen üretim oluşturan bir ülke olmamızı gerekir."

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 14:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?