17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

TBMM Başkanı Toptan Bartın'da

TBMM Başkanı Köksal Toptan, son zamanlarda yaşanan terör olaylarını kınadı.

Toptan, "Her kesimin Türk milletinin huzurunu bozmaya çalışan teröre karşı açıkça karşı durmalıdır" dedi.


Bartın Üniversitesi'nin 2008-2009 eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan, herkesin teröre karşı duruş sergilemesi gerektiğini söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Bartın Üniversitesi 2008-2009 eğitim öğretim yılı açılışı ve Özel Nedret Keten Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışı için Bartın'a geldi. Son zamanlarda yaşanan terör olaylarını kınayan Toptan, herkesin teröre karşı açıkça karşı durması gerektiğini belirtti. Hiçbir toplumun terörden karlı
çıkmadığını belirten Toptan, şöyle konuştu: "Hakkari Şemdinli Hudut Karakolu'nda hain bir saldırı oldu. Şehit verdiğimiz olayın üstesinden birkaç gün geçti. Ateş düştüğü yeri yakar, bizim kalbimizi de yaraladı. Küresel terör tüm insanlığı tüm toplumların onların yönetenlerin önemli sorunu olmadığı müddetçe sadece Türkiye değil tüm dünya küresel tehditle uğraşmak zorundadır.

Terör sadece hedef aldığı toplumları, ülkeleri değil, insanları insanın değerlerini hedef alan bir çarktır. Terörün muhatabı olmayan gibi görünen bir takım toplumların bize dokunduğunda terör olabilir bize dokunmuyorsa terör değildir diyenlerin bir gün gelir terör kapısında biter. Şunu çok iyi bilmekteyiz ki, küresel terör olarak değerlendiren terör taktikleri, lojistik alt yapı temin edilmezse başarılı olmaları mümkün değil."


20 yıldır Türkiye'nin bölücü terörle mücadele ettiğini anlatan Toptan, şunları söyledi: "Şimdiye kadar çok şehit vermiş ama terörün hiçbir zaman elde etmek istediği hedefine vardırmamıştır. TSK ve güvenlik güçlerimiz terörü Türkiye'mizin içinde ve sınır dışında gerçekleştirmek istediği hareketlere karşı canını ortaya koyarak mücadele etmektedir. Bu tür terör olaylarından özellikle başka ülkelerin desteğini alan terör hareketleriyle mücadele etmek nizami bir savaş yapmak daha zordur. Kendi şartları içinde haçlı orduları ile savaşmak bu tür savaşlardan daha kolaydır. Ancak bizde olduğu gibi ne kadar güç alırsa alsın, terörün gerçekleştirmek istediği sonuçları da elde etmesi mümkün değildir. Biz bu toprakları vatan edinirken, çok büyük mücadeleler verdik. Destansı mücadeleler verdik. Türkiye'nin her ilinden her şehrinden şehitler verdik."


TBMM'nin ülkede her siyasi kesimin temsil edildiği yer olduğunu anlatan Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Deneme oyunlarına sapmadan, lafı dolandırmadan, her kesim Türk milletinin huzurunu bozmaya çalışan teröre karşı açıkça karşı durmalı. Teröre böyle ya da şöyle destek olanlar, teröre 'Türkiye zayıflarsa bu bizim için iyi olur' diye sempati duyanlar her türlü lojistik desteği sağlayanlar, onlara moral olarak destek verenlerden, terör bizim bir süre daha meşgul olacağımız bir durum olur.

Terörden karlı çıkan bir toplum olmamıştır. ABD'nin Irak'ta egemenliğini sürdürmesi, Irak Merkezi Yönetimi ve Kuzey Irak yönetiminin ve terör örgütüne zaman zaman gizli destek sağlamayı bir türlü bırakamayan Batılı dostlarımızın çok dikkat etmesi lazım. Terörü insanlık düşmanı olan bir iş olarak görüp dışlaması lazım. Türkiye olarak bunu bekliyoruz."


Terör var diye Türkiye'nin kalkınmasından vazgeçmeyeceğini anlatan Toptan, sözlerini şöyle tamamladı: "Çok güçlü bir ülkeyiz. Terörle mücadele de harcayacağımız parayı hesap etmeyiz. Bizim terörle mücadele ederken, kalkınmayı sürdürmemizin yanında Türkiye demokrasini de sürdürmeye, daha ileri bir demokrasi, daha çok insan haklarına önem veren yasal düzenlemeleri yerine getiren bir ülke olacak. Bizim kalkınma hızımız, demokratik açılımlar konusunda bizi kimse vazgeçiremez. Küresel rekabetin olumlu yanları
kadar olumsuz yanları da var. Küresel kriz sürüyor. Böyle bir büyük fırtınanın ortasında ayakta kalarak çıkabilmek için sağlam bilgili donanımlı bir üniversitelere, gençliğe ihtiyacımız var."

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 16:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?