17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

TDG Kadın sorunlarını araştırıyor

Bartın Valisi İsa Küçük'ün eşi Ziraat Yüksek Mühendisi Emine Küçük'ün başkanlığında Bartınlı kadınların bilgilendirilmesini amaçlamak için yapılan toplantılara devam ediliyor.


Bartın Merkez Fatih İlköğretim Okulunda gerçekleştiren Toplumsal Destek Gönüllülerinin sosyal destek projesi kapsamında düzenledikleri bilgilendirme toplantısına Emine Küçük, Baro avukatları Arzu Kaptan ve Semdal Çınçın, Tarım İl Müdürlüğü Gıda Yüksek Mühendisi Vildan Gençer ve Ziraat Mühendisi Figen Kemik, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Engin Şahin, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Uzmanları Ufuk Kayak ve Zeynep Ayaz, İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı İsmet Kavaklı ve Eğitim Şube Müdürü Yasemin Güven, SYDV Müdürü Neşe Emeksiz, Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Nuri Öztabak ve Orduyeri mahallesinde ikamet eden kadınlar katıldı. 90 kadının katıldığı bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Ziraat Yüksek Mühendisi Emine Küçük, "Öncelikle bilgilendirme toplantımıza hoş geldiniz diyorum. Sizlere daha iyi bir yaşam olduğunu anlatmak için buradayız. Ekonomik anlamda doğrudan bir katkımız olmasa da daha iyi bir yaşam için imkânları ortaya çıkarmak ben ve arkadaşlarımın amacıdır" dedi.
İl Sağlık Müdürü Yardımcısı İsmet Kavaklı ise , kadınlara, aile hekimliği, hamilelik dönemi ve kurum çalışmaları hakkında, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü uzmanlarından Ufuk Kaya, kurum yapısı ve çalışmaları ile şiddet ve türleri konusunda, Gıda Yüksek Mühendisi Vildan Gençer, sağlıklı ve dengeli beslenme, et ve tavuk ürünlerinin kullanımında nelere dikkat edilmesi, sebze ve meyvelerin sağlıklı ve besin değerlerini kaybetmeden nasıl tüketilebileceği konusunda bilgiler aktarırken, yaklaşan kurban bayramı sebebiyle etlerin nasıl ve ne şekilde tüketilebileceği hususlarında uyarılarda bulundu. Ziraat Mühendisi Figen Kemik, zirai mücadele ve amacı, zirai ilaç alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile kuş gribi konusunda, Baro avukatlarından Arzu Kaplan, kadın hakları, kapıya gelen satıcılardan ürün alımında nelere dikkat etmemiz gerektiği ve mağduriyetlerini nasıl çözebileceklerini anlatırken, Avukat Semdal Çınçın ise, medeni yasa ile ailenin korunması hakkındaki kanunla ilgili ayrıntılı bilgiler aktardı.


Bilgilendirme toplantısına katılan kadınlar hijyen, sağlıklı ve dengeli beslenme, çocukların davranışları konularında sorularını ilgili toplumsal destek gönüllülerine ileterek cevap aradı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 18:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?