22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Temiz okullara beyaz ödül

BEYAZ BAYRAK ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Bartın'da Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullara belgeleri verildi.

2009 yılı Beyaz Bayrak ödül töreni Kemal Sabriye Ocakçı İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Törene Bartın Vali Yardımcısı Ali Akça, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okulların yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, amacıyla 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan bir protokolle ilk önce ilköğretim okulları, 2007 yılı içerisinde de Çıraklık ve Halk Eğitim Merkezleri de dahil tüm kamu ve özel eğitim öğretim kurumlarını da içine alacak şekilde genişletilen "Beyaz Bayrak Projesi" başlatıldı.

Proje kapsamında, çocukların ruh ve beden sağlığının korunması amacıyla ilköğretim okullarına yönelik hijyen kurallarının belirleneceği ''Okul Sağlığı Denetleme Formu'' hazırlandı. Buna göre, okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapılacak. Bu çerçevede 2 Bakanlığın yetkililerince denetlenen okullarda, yapılan değerlendirme sonucunda 90 ve üzerinde puan alan okullar, sağlık ve temizliği simgeleyen beyaz bayrak ve sertifika ile ödüllendiriliyor. Proje kapsamında Bartın'da 2007 yılında 14, 2008 yılında 15, 2009 yılında 15 okul beyaz bayrak ve sertifikaya hak kazandı. Halen Bartın'da 22 ilköğretim okulu, 8 lise olmak üzere 30 beyaz bayraklı okul bulunuyor. Bartın, beyaz bayraklı okul sıralamasında Türkiye genelinde Uşak, Gaziantep ve Eskişehir'den sonra 4. sırada yer aldı.

Bartın'da ilk olarak projeye dahil olarak 2007 yılında beyaz bayrak kazanan okullardan mevcut şartlarını koruyan ve 2 yıl daha bu bayrağı taşımaya hak kazanan Kemal Sabriye Ocakçı İlköğretim Okulu, Kurucaşile Hisar Piri Reis İlköğretim Okulu ve Özel Gülpembe İlköğretim Okulunun sertifikaları Bartın Vali Yardımcısı Ali Akça, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Çaydüzü İlköğretim Okulunun sertifikaları İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, İstiklal İlköğretim Okulu ve Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulunun sertifikaları ise Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu tarafından verildi. Beyaz Bayrak Projesine 2009 yılı içerisinde müracaat eden ve Beyaz Bayrak Ödülünü almaya ilk kez hak kazanmış okullardan, Amasra Anadolu Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi, Geriş İlköğretim Okulu ve Abdipaşa Çok Programlı Lisesinin Sertifikası Beyaz Bayrak ve Plaketleri İl Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü Oktay Demir tarafından, Bedil İlköğretim Okulu, Kumluca Çok Programlı Lisesi, Terkehaliller İlköğretim Okulu ve Ulus Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin Sertifikası Beyaz Bayrak ve Plaketleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atama Şube Müdürü Yaşar Erbil Uncu tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 13:03:01
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 15:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?