22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Tenis Kulübü'nden Başkan'a ziyaret

Bartın Tenis İhtisas Kulübü Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.
Bartın Tenis İhtisas Kulübü Başkanı Hasan Tosyalı beraberinde kulüp üyeleri Gülsüm Karakaş, Mustafa Hasanoğlu, Tuğba Karakaş, Ahmet Ekmekçi ve Sami Karakaş ile birlikte Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.

Bartın'da tenis sporu faaliyetleri hakkında Başkan Cemal Akın'a bilgiler veren kulüp başkanı Hasan Tosyalı, "Kulübümüz 1997 yılında çalışmalara başladı. 2001 yılında GSİM'nin tenis kortu yapılınca bu çalışmalar hızlandı. İkinci açık ve bir kapalı kortun yapılmasıyla ve tenis antrenörlerinin katılmasıyla çığ gibi büyüdü. 2000 yılında federe olan kulübümüz kortların yapılmasıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile müşterek ve kendi bünyesinde olmak üzere artık geleneksel hale gelen tenis turnuvaları düzenlemeye başladı. Yıl boyu devam eden tenis okulları vasıtasıyla yüzlerce 6-16 yaş grubu çocuk tenisle tanıştırıldı ve bunların bir çoğu lise ve üniversite takımlarında başarıyla tenis oynuyorlar. 2005 yılından itibaren Türkiye Tenis Federasyonu'nun düzenlediği 2. Tenis Ligi'ne katılan kulübümüz Bartın'ın en faal spor kulübü olma yolundadır" dedi.


Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın'da tüm spor branşlarında faaliyet gösterilmesi ve özellikle çocuklar ile gençlerin spora yönlendirilerek zamanlarını iyi değerlendirmelerine yardımcı olmak istediklerini belirterek, "Spor yapmak, her insan için vazgeçilmez olmalıdır. Belediye olarak Bartın'da spor faaliyetlerini destekliyoruz. Bu amaçla 27.sini düzenleyeceğimiz Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivalimizde futboldan atletizme, tenisten bisiklete kadar değişik branşlarda turnuvalar düzenleyeceğiz" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 16:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?