17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Termik Santral yine gündemde

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'ın Amasra İlçesine zararı olan bir yatırıma izin vermeyeceklerini söyledi.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye'nin 7 yıl önce güvenilir bir partiye kavuştuğunu belirtti.

Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına gireceğini anlatan Tunç, "7 yıl önce Türkiye uçurumun kenarındaydı ve milletimiz 'artık yeter' dedi. Bir Anayasa kitabının atılmasıyla halkımız bir gecede fakirleşti" diye konuştu.


Ülkemiz ve milletimizin küresel krizden en az etkilenen ülkeler arasında olduğunu belirten Tunç, sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemiz 7 yıl önce milletimizin güvenmesiyle yeni bir partiye kavuştu. Dünyanın 17., Avrupa'nın 7. en büyük ekonomisine sahibiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz. Artık hastanelerimizde torpilcilik yok herkes eşit. Artık okullarda öğrencilere kitaplar ücretsiz dağıtılıyor."


AK Parti döneminden önce böyle bir şey olmadığını anlatan Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakir öğrencilere yardım yapıyoruz. Türkiye genelinde 4 bin okul yapıldı. Bartın'da son bir yıl içinde 5 okul yapıldı. Eğitime ayrılan bütçe ilk kez ilk sıraya girdi. 2009 yılında Köydes çalışmaları devam edecek. Bartın'da 266 köye hizmet ettik. Bunların hepsi tamamlanmadı. Aralarında hizmetleri tamamlanmayan köyler var. Bunlarında çalışmalarına devam ediyoruz."


Amasra'da çevreye zarar verecek hiçbir projeye izin vermeyeceklerini anlatan Yılmaz Tunç, sözlerini şöyle tamamladı: "Çevreye zarar verecek bir projeye müsaade etmeyiz. Çevreye zararı olmayan bir termik santral gerekiyor. Çevreye zarar verecek projelere müsaade etmeyiz. Bunu başbakanımız da söyledi."

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 18:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?