17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Termik santrala hayır!

Bartın'da kurulması gündeme gelen termik santrale karşı olan Sivil Toplum Kuruluşları imza kampanyası başlattı. Başlatılan imza kampanyasına ilk 1 saat içinde 500 kişi destek verdi.


Bartın'ın Amasra ilçesine kurulmasına karşı olan STK'lar Bartın Merkez Hükümet Caddesi eski Belediye Başkanlığı binası önünde "Termik Santrale Hayır" konulu imza kampanyası başlattı.

Bartın ve Amasra Çevre Birliktelikleri adına konuşan Ayşe Sevtap Uzun, 3 bin yıldan beri yaşayan, Türkiye'nin ilk turizm merkezlerinden olan Karadeniz'in incisi Amasra ilçesine yapılmak istenilen termik santrale hayır dediklerini ifade etti.

Uzun, "Bölgemizin temiz havasını kirletecek, yeşil doğasını ortadan kaldıracak, bölgemizde büyük kül dağları oluşturacak, yeraltı sularının kalitesini bozacak, turizm potansiyelini sıfıra indirecek, balıkçılığımızı ortadan kaldıracak, Küre Dağları Milli Park'ını milli park olmaktan çıkaracak, en önemlisi de insanlarımızı öldürecek böyle bir girişime sonuna kadar karşı çıkacağımızı, yasal yollardan her türlü girişimi yapacağız" dedi.


Hükümet Caddesi üzerinde kurulan "Termik Santrale Hayır" imza kampanyasına vatandaşlar 500 kişi ile katılarak destek verdi. Bartın Valiliğinin 30 gün süreyle izin verdiği imza kampanyasında toplanacak imzalar TBMM Başkanı Köksal Toptan, ilgili bakanlıklar, TBMM'deki milletvekilleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütleri ve oda temsilcilerine gönderilecek.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 17:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aydın şahdalaman IP: 88.227.15.xxx Tarih : 5.05.2008 19:21:03

kimin gücü yeter bartın ve türk halkına memleket insanlarımı tanırım sonuna kadar savaşır başkaları gibi toprağını karış karış satmaz amasrasını sever doğasını sever bu oyunlara gelmeyin toprağınızı vermeyin vandan selamlar