17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Termik santrale yeşil ışık

BAKANDAN TERMİK SANTRALE YEŞİL IŞIK

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ilk kez Türkiye'de kurulacak bir termik santral için Bakanlık tarafından istedikleri 6 şartın yerine getirilmesiyle santralin kurulmasına izin verebileceklerini söyledi.

Bartın'da incelemelerde bulunan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bartın İl Özel İdare Müdürlüğü'nde düzenlenen koordinasyon kurulu toplantısına katıldı. Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ÇED Planlama Genel Müdürü Fevzi İşbilir, DSİ Genel Müdürü, Çevre Yönetimi Genel Müdürü, Kaymakamlar ve bazı daire müdürleri de toplantıya katıldı.

Eroğlu, toplantı öncesinde Türkiye'de ve Bartın'ın Amasra ilçesine kurulması planlanan termik santrallerle ilgili 6 şartları olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, termik santrallere şartlı "Evet" diyerek yeşil ışık yaktı. Bakan Eroğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ülke gerçekleri var. Bizim Çevre ve Orman Bakanlığı olarak 6 isteğimiz var. Birincisi çevreye zarar vermeyen bir yatırım. İkincisi istihdam. Üçüncüsü son teknoloji sistemi. Dördüncüsü uygun yer seçimi. Beşinci estetik. Altıncısı yerli kömür.

Bütün bunları firma yerine getirirse neden vermeyelim? Vereceğiz tabii ki. Siz başkasının elektriğini kullanırken iyi, kendi yaşadığın yerde elektrik üretince kötü. Böyle bir anlayış olmaz. Tarlaağzı'nı gidip gördüm oraları inceledim. Orası uygun değil. Biz firmaya başka yer gösterdik. Onlar da orayı beğenmedi. Görüşmelerimiz sürüyor."

İl Koordinasyon Kurulu öncesinde Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Amasra ilçesine termik santral yapmak isteyen Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ve holdingin üst düzey yöneticileri ile de milletvekilleri ve belediye başkanları arasında görüşme yaptı. Bakan Eroğlu'nun termik santral konusundaki altı şartına itiraz eden olmadı.

BAKANDAN TERMİK SANTRALE YEŞİL IŞIK
BAKANDAN TERMİK SANTRALE YEŞİL IŞIK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2010 Pazar 13:22:00
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 15:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?