22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Terminal esnafı İl Özel İdare'ye öfkeli

Bartın’da 1 Şubat tarihinde hizmete giren şehirlerarası otobüs terminalinde hizmet veren işletmeciler, İl Özel idaresi tarafından kendilerinden haksız yere para istendiğini söyleyerek tepki gösterdiler.

İşletmeciler, daha önce 1 Ocak’ta açılacağı söylenen şehirlerarası terminalin, hava şartları nedeniyle 1 Şubat’ta hizmete girdiğini, ancak ocak ayı kira bedellerinin de İl Özel İdaresi tarafından kendilerinden istendiğini söylediler. Bartın Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Gecen Köyü mevkiinde yaptırılan terminalin, henüz 17 gün önce faaliyete geçtiğini söyleyen işletmeciler, "Terminalin açılışı 1 Ocak’ta yapılacaktı. Fakat hava şartları müsaade etmeyince, biz buraya taşınamadık ve açılış ertlendi. Özel İdare yetkilileri, 1 Şubat’ta açılış yapıldığı için, bizden Ocak ayı kira bedellerinin alınmayacağını söylediler. Fakat terminal açıldıktan sonra hem ocak, hem de şubat ayı kiralarını istediler. Buraya geldiğimiz 17 gün oldu. İşlerimiz durgun, ayrıca birikimlerimizi de buradaki yeni yazıhaneler için harcadık. Bize verilen sözün tutulmasını istiyoruz" dediler.

Terminalde ayrıca bir çok eksiğin bulunduğunu da ifade eden işletmeciler, yazıhanelerde lavoba ve tuvalet bulunmadığını ve cam olmadığını söyleyerek, "Terminalin ısıtılması için ayda 30 ton kömür harcanıyor. Bunun yanında elektrik sayaçları tek saat üzerinden okunuyor. Yazıhanelerde pencere, lavabo ve tuvalet yok. Bu detayların hepsi yapım aşamasından gözden kaçmış. Artık bunların düzeltilme şansı da yok" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 13:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?