17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Terminalin temeli atıldı

Bartın'ın Kozcağız beldesinde 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Otobüs Terminali ve Sosyal Tesis İnşaatı'nın temeli törenle atıldı.

Bartın Valisi Bülent Savur, törende yaptığı konuşmada son yıllarda insanların hizmet beklentilerinin ve hizmet standartlarının muazzam şekilde arttığını söyledi.

Önceki yıllarda il merkezlerinde dahi ihtiyaca cevap verebilecek otobüs terminallerinin bulunmadığını, bugün ise beldelere modern tesisler inşa edildiğini ifade eden Savur, şöyle konuştu:

"Bugün ülke geneline baktığımızda terminal alanlarının otogar niteliğinden çıkıp hava limanlarına yakın, hatta daha güzel olduğunu görüyoruz. Bunun yanında ülkemizde son 10 yılda cumhuriyet tarihi boyunca yapılanlardan daha fazla duble yollar, oto yollar yapılıyor. Hava, kara ve demiryollarında gelinen nokta ortada. Tabi bunlar, Türk insanının mutluluğunun yanı sıra çağdaş medeniyete ve iktisadi hayata büyük katkı sağlıyor. Burada 2,5 milyon liralık bir yatırım gerçekleşiyor. Bu yatırımın 2013 Temmuz ayında tamamlanması bekleniyor ama yüklenici firmadan bu tesisi benim doğum günüm olan 7 Haziran'a yetiştirmesini istiyorum. Burada emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum"

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da beldenin Zonguldak'ın Çaycuma ve Karabük'ün Safranbolu ilçesine ulaşımı sağlayacak bağlantı yollarıyla kavşak nokta haline geleceğini belirtti.

Tunç, "Beldemizde taşkın koruma ve tarımsal sulama amaçlı projelendirilen 90 milyon lira bedelli Kozcağız barajının ihale süreci başladı. Bu beldeye 200 milyon lirayı geçen yatırım yaptık. İlimiz genelinde ise devam eden yatırımların toplam tutarı 1,2 milyar lira. Biz, 2002 öncesinde bu rakam için IMF'ye yalvarıyorduk ama bugün sadece bir ile yapılan yatırımın tutarı, ülkemizin iktidarımız öncesindeki hükümetlerin IMF'den talep ettiği tutar. Ülkemiz her alanda ilerlemesini sürdürüyor" diye konuştu.

Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman da düğün salonu, cep sineması, toplantı salonu, kafeterya ve mescidi ile beldeye güzel bir eser kazandıracaklarını kaydederek "Yaklaşık 2 milyon 500 bin liraya mal olacak bu terminal ve sosyal tesisin 2 milyon lirası İller Bankası tarafından 10 yılda geri ödemeli olarak sağlandı" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2012 Salı 15:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?