17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Teröre tepki yürüyüşü

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen şehitlere saygı teröre lanet mitingine çok sayıda vatandaş katıldı. Mitingin ardından şehitliğe gidilerek okunan Kur'an dinlendi.


Bartınlılar, Aktütün Jandarma Karakolu ile Diyarbakır'da polis otobüsüne yapılan saldırı sonucu şehit düşen askerlerimizi ve polislerimizi anmak ve teröre lanet yağdırmak için yürüdü.

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen yürüyüş Yukarı Çarşı'daki Atatürk heykeli önünde başladı. Yürüyüşe Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Zeki Çakan, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi (MYK) Cemal Akın, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik, TSO Yönetim Kurulu
Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda Bartınlı katıldı.

Yürüyüş sırasında Türk Bayrakları açılırken yürüyüşe katılanlar, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sloganları attı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüş sonrasında Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hayrettin Gençel ve dernek yönetim kurulu üyeleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.


Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hayrettin Gençel, hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak olan eli kanlı terör örgütü mensuplarının bu alçak saldırılarla milletimizi yıldırmak toplumda infial uyandırmak ve bir Türk-Kürt çatışması çıkarmak istediklerini söyledi. Hayrettin Gençel, konuşmasında "eli kanlı bebek katillerinin Türklerle Kürtlerin kardeşliğinin asırlara dayandığını unuttuklarını" belirtti.
Yürüyüş ve anıta çelenk konulmasının ardından Bartın Şehitliği'nde Kur'an okunup dua edildi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?