17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

TGRT Haber Bartın'ı tanıtacak

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Mehmet Kemik ve Bartın Valisi İsa Küçük, 19 Nisan 2008 Cumartesi günü 21.30'da TGRT Haber televizyonunda yayınlanan "AB Yolunda Yerel Yönetimler" programına katılacak.

Vali ve TSO Başkanı Bartın Limanı, OSB, sanayileşme ve üretime dayalı sanayi tesislerini anlatarak, yatırımcıları Bartın'a davet edecek.


Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, 3 gün boyunca çekimleri süren program için, 21 Mayıs 1998 yılında yaşanan ve Bartın başta olmak üzere tüm Batı Karadeniz Bölgesini etkileyen sel felaketi ile 1999 yılında yaşanan Marmara ve Düzce Depremlerinin Bartın ekonomisi ve sanayisini etkilediğini, sel felaketleri ve depremin izlerini silmeye çalıştığı sırada ise ülkede yaşanan ekonomik krizlerin Bartın üzerindeki etkisinden bahsedecek.

TSO Başkanı Kemik, 5084 sayılı teşvik kanunu, Organize Sanayi Bölgesindeki kamu arazilerinin ücretsiz olarak yatırımcılara tahsisi, OSB'de bulunan 2 bin dönüm arazinin kamulaştırılması, doğalgaz, demiryolu bağlantı projesi, Saltukova Havaalanı, Duble yolların Bartın'a kazandırdıkları, Bartın Limanı ve limana giden yolun şehir merkezi dışından olması, ticaret hacmi, üretime dayalı sanayi tesislerinin durumu ve Bartın'daki turizm ve turizm olanaklarını anlatacağı programda, tüm Türkiye'deki yatırımcıları ve sanayicilerin yatırım için Bartın'ın cazibe merkezi olduğunu belirterek, yatırım ve sanayicileri Bartın'a davet edecek.


Bartın Valisi İsa Küçük de, AB Yolunda Yerel Yönetimler Programında konuşarak, özellikle Bartın Limanının konumu ve stratejik öneminden bahsedecek. Vali Küçük, Bartın'ın metropol şehirler ile olan bağlantıları ve kurulacak demiryolu ağının kazandıracağı avantajları anlatacak. TGRT Haber televizyonunda yayınlanacak programda Bartın'ın değişik bölgelerinden çekilen tanıtım görüntüleri, Bartın Limanı, limanda yapılan yükleme boşaltma çalışmaları, OSB, üretime dayalı 56 fabrikanın genel görünümleri, röportajlar ve sunumlar yer alacak.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 14:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?