22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

THK, Bartın'da 676 deri topladı

THK, BARTIN'DA 676 DERİ TOPLADI

Türk Hava Kurumu (THK) Bartın şubesi tarafından Bartın'da Kurban Bayramı sebebiyle 676 adet deri toplandı.

THK Bartın Şube Başkanı Sabri Aktaş, Kurban Bayramında gerçekleşen çalışmaları düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Sabri Aktaş, "THK Bartın Şubesi deri toplama faaliyetlerine 14 araç, 28 personel ile Kurban Bayramı süresince hizmet verdi. Kurban Bayramı'nın 4 günlük çalışmaları sonucunda büyükbaş hayvan derisi olarak 494 adet, 155 adet koyun derisi, 27 adet keçi derisi toplandı. Kurban Bayramında zayii olan deri sayısı 35 olarak belirlenmiştir. Bu sonuçlara göre geçen yıllara oranla bu yıl ki, deri toplama faaliyetlerinde artışlar gözlemlenmiştir. THK Yönetimi ve Denetim Kurulu üyelerimizle birlikte deri toplama çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Deri toplama faaliyetlerinde kurumumuza yardımıyla destek olan Bartın halkına ve toplamada görev alan şoför ve toplayıcı personele vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Bartın halkının her zaman THK'ya destek olduğunu belirten THK Bartın Şube Başkanı Sabri Aktaş, elde edilen gelirlerin kurumlara bağış olarak verileceğini söyledi. Aktaş, "Bartın halkı her zaman olduğu gibi kurumumuza bu yıl da en iyi şekilde yardımcı olmuştur. Kurban bağışından elde edilen gelirlerin, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurumlara yardım olarak vermeyi amaçlıyoruz. Gelirlerimizin yüzde 50'sini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, Türk Kızılay'ın da yüzde 4, Çocuk Esirgeme Kurumuna yüzde 3, Diyanet Vakfına yüzde 3 ve Türk Hava Kurumuna ise yüzde 40'lık pay ayrılmaktadır. THK ayrılan yüzde 40'lık oran ile havacılığın güçlenmesinde, hava ambulans hizmetlerinde, hava yollarına pilot yerleştirilmesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kavurma ve gıda dağıtımlarında, orman yangınlarının söndürülmesi mücadelesi için alınan yangın söndürme uçaklarının alınması gibi bir çok çalışmalarda kullanılmaktadır. 1925 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, talimatları ile kurulan ulvi kurum olan Türk Hava Kurumu her zaman olduğu gibi çalışmalarına ve hizmetlerini aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam edecektir. Bartın'da ise THK, 66 yıldır hizmet vermeye devam etmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 11:18:01
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 11:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can erer IP: 78.161.156.xxx Tarih : 6.12.2009 17:16:31

Ya yazıklar olsun bu bartının tamamında toplanan deri sayısımı.Millet kesemedi mi bu deri bu kadar az yoksa yine bu deriler başka yerlere mi gitti.