17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

TOKİ köprüsü yapılacak

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, TOKİ ve bölgede oturan vatandaşların kullanabilmesi için mutlaka köprü yapılması gerektiğini belirtti.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, TOKİ köprüsünün mutlaka yapılması gereken bir köprü olduğunu, köprünün yapımı ile ilgili herkesin kendi üzerine düşen görevleri yapması gerektiğini söyledi.

Köprünün yapımı ile ilgili belediyenin defalarca çeşitli kurumlar ile yazışmalar yaptığını belirten Başkan Akın, "Ulaştırma Bakanlığı'ndan Mayıs ayında gelen cevabi yazıda köprüye kavşak oluşturacak alan ile ilgili 'uygun değildir' denilmiştir. Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden gönderilen yazıda ise 'Bartın Irmağı üzerinde Bartın İli'nin taşkından korunması amacıyla proje yapım çalışmaları Bölge Müdürlüğümüzce devam etmektedir. Hali hazırda onaylı (Bartın 1,2 Taşkın Koruma Yapılarının 100 Yıllık Taşkına Göre Rehabilitasyonu Kesin Projesi)'nde Belediye Başkanlığınız tarafından yapılmak istenen köprünün bulunduğu yerde kanal güzergahında düzenleme yapıldığı görülmektedir. Söz konusu proje Bartın Valiliği tarafından hazırlattırılan (Bartın Irmağı ve Yakın Çevresinin Peyzaj Planlama Odaklı Turizme Kazandırılması Projesi) doğrultusunda Bölge Müdürlüğümüz tarafından proje yapım ihalesi yapılarak revize edilecektir. Ortaya çıkacak nihai duruma göre yapılmak istenen köprünün revize edilmesi gerekebilecek' denilmektedir. Bu yazıdan da anlaşılacağı üzere resmi prosedürler hallolmadan bu iş olmaz. Yerin tam tespiti yapılmadan yapılacak bir köprü, TEFER veya başka bir proje uygulandığında karada kalabilir. Buraya yapılacak harcamaya yazık olmasın. Köprü yeri için düşünülen alanın yüzde 60'ının imarda terkinleri yapılmış. Yüzde 40'ı için de görüşmeler yapıldı. Bartın Irmağı'ndaki mevcut proje çalışmaları tamamlandığında bize yer için olumlu cevap geldiğinde biz belediye olarak bir hafta içinde imar tadilatını yaptırır, meclisi olağan üstü toplar, aynı gün komisyon kararını ve buna bağlı olarak meclis kararımızı aldırırız" dedi.

Bu köprü ile ilgili daha önce de Bartın Valisi başkanlığında, milletvekillerinin, bazı kamu kurum müdürlerinin bulunduğu toplantı yapılıp, tüm alternatiflerin masaya yatırıldığını ve bilgi alışverişinde bulunulduğunu belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Ben bu açıklamayı cevap olsun diye yapmıyorum. Herhalde yanlış bir anlama var. TOKİ Köprüsünün yapılması sadece belediyenin imar çalışmasını yapmasına bağlanıyor. Ödeneği olduğu halde belediye imar çalışmasını yapmıyormuş gibi bir kanı uyandırılıyor. Gerçeği bu değildir. Belediyenin imar çalışmasını tamamlayabilmesi için her kurum kendi üzerine düşeni yapmalı ve Bartın Irmağı üzerinde ve çevresinde tasarrufu bulunan diğer kamu kurumlarından olumlu cevapların gelmesi ve hatta son olarak iki ay önce yazdığımız yazılara cevap verilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2011 Çarşamba 14:19:44
Güncelleme :16 Kasım 2011 Çarşamba 14:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?