17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

TOKİ'den yoksullara 192 konut

YOKSULLAR İÇİN BARTIN'A 192 KONUT YAPILACAK

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, yoksul grubu konut projesi kapsamında Bartın'a 192 adet konut yapılacağını açıkladı.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat yılmaz Tunç yaptığı açıklamada yoksul grubu projesi kapsamında Bartın'a 192 adet konut yapılacağını, 1 adet sosyal tesis alt yapı ve çevre düzenlemesi inşaatı ile birlikte 15 Mart 2010 tarihinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca ihalenin gerçekleştirileceğini söyledi.

Milletvekili Yılmaz Tunç, geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdogan'ın Bartın mitinginde Bartın'a yoksul vatandaşlar için konut yapılacağı müjdesinin ardından gerekli arsa tahsisini gerçekleştirdiklerini belirterek, mevcut TOKİ konutlarının yanındaki hazineye ait arsayı TOKİ'ye tahsis ettiklerini söyledi.

Tahsis edilen arsa üzerinde 192 adet konut ve 1 adet sosyal tesis alt yapı ve çevre düzenlemesi inşaatının ihalesinin 15 Mart 2010 tarihinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından gerçekleştirileceğini belirten Milletvekili Tunç, "Hiçbir sosyal güvencesi ve geliri olmayan, hayatta ev sahibi olması mümkün olmayacak kişilerin bu şekilde ev sahibi olmaları sağlanacak. Geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan yoksul konutu projesi kapsamında yapılan konutlar, hiç peşinatsız, 100 lira taksitle satılıyor. Konutlar, Valilikler tarafından belirlenen ve hiçbir sosyal güvencesi ve geliri olmayan yoksul vatandaşlara satılıyor" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, konutların 1 oda, 1 salon, mutfak, banyo ve tuvaletten oluştuğunu, ayrıca projede ortak kullanım alanlarının da bulunduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 09:40:05
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 09:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?