22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Toksöz'den söylentilere tepki

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, Bartın Üniversitesinin kampüs alanının belirlenmesi konusunda TSO ile ilgili olarak kamuoyunda yapılan söylentilere tepki gösterdi.


Bartın TSO Başkanlığı, üniversite kampüsü ile ilgili olarak yapılan değerlendirmelere tepki gösterdi. Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, küçük hesap ve plan yapanların, planlarının tutmayacağını söyledi.

Başkan Toksöz, "İlimizde yaşayan herkesin yıllardan beri özlem duyduğu Bartın'ın da bir üniversitesi olması hayali bu dönemde gerçekleşmiş ve tüm halkımızı heyecanlandırmıştır. İlimizin geç üniversiteye kavuşmuş olması diğerlerine geride olması nedeniyle bu aradaki farkı kapatabilmemiz için Bartın halkı ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız olarak gayret içinde olmamız gerekmektedir. Ancak görülüyor ki, Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu gayretlerimizden rahatsız olan bazı gruplar bu çalışmalarımızı gölgelemek için şahsımıza bile çamur atmaktan geri durmamaktadırlar. Bazı yayın organlarında çıkan şahsıma ithaf edilen Kutlubey Yazıcılar Köyüne kampüs alanının yapılması konusunda etkili olduğum ve bu bölgede de şahsıma ait yerler olduğu belirtilmektedir. Bu kampüs alanı olarak düşünülen Kutlubey Yazıcılar Köyü'nde 1 metre kare yerim olduğumu ispat etsinler yerimi onlara bağışlamayı taahhüt ediyorum. Ancak edemedikleri takdirde bunu ortaya atanlar hakkında yasal hakkımı da arayacağımı belirtmek isterim. Üniversitemiz için Topluca ve şu anki Üniversitenin olduğu alanda kampus alanı olarak düşünülmüş, ancak Topluca ve Dallıca'yı kapsayan alanın SİT alanı olması şuandaki Üniversitenin alanının da heyelan bölgesi olması nedeniyle bu konuda ilerleme sağlanamamıştır. Bahsi geçen Kutlubey Yazıcılar Köyü daha önce de Orman Fakültesinin kurulduğu yıllarda kampus alanı olarak düşünülmüş ancak köy halkının razı olmaması nedeniyle fakülte buraya kurulamamıştı. Üniversite gibi fırsatın ayağımıza kadar geldiği ve hızlı hareket etmemiz gerektiği şu zamanda birilerinin kapı arkalarında hazırladıkları metinleri birilerinin eline vererek bulanık suda balık avlamaya çalışmalarından ziyade, bu üniversite kampüsünün kurularak ilimizin ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesine nasıl katkıda bulunabilirim bunun hesabını yapmalarını beklerdim. Bartın Üniversitesi yalnızca Ticaret ve Sanayi Odasının meselesi değil tüm Bartın'ın meselesidir. Bize bu konuda laf atanların önce aynaya bakıp kendilerine çeki düzen vermeleri lazımdır ki, bunu yapmaları da zordur. Bu gazete manşetlerinde çıkan haberler üzerinden küçük hesapları olan ve kapalı kapılar arkasında plan yapanların bu planları tutmayacaktır. Biz Bartın'ımız için elimizden gelen ne varsa yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Bizim davamız memleket davamızdır, şahsi davamız hiçbir zaman olmamıştır, olmayacaktır. Bundan da Bartın ve Bartın halkı kazançlı çıkacaktır, herkes bunu böyle de bilmelidir" dedi.
Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, haklarında çıkan söylentilerin değerlendirilmesini Bartın halkının vicdanlarına bıraktığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 15:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?