17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Toplantıya izin vermediler

BARTIN'DA TERMİK SANTRAL EYLEMİ

Bartın'da, yapılması düşünülen termik santralin ikincisi için düzenlenen toplantı yine gerçekleştirilemedi.

Bir önceki günde de olduğu gibi halk ellerinde pankartlarla toplantıya izin vermedi. Salonda konuşan CHP Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Her yerden sigara paketlerini topluyorsun, Amasra'ya gel HEMA'nın pılını pırtısını topla" dedi.

HEMA Endüstri A.Ş. tarafından Bartın ve Amasra ilçesinde kurulması planlanan iki ayrı termik santral için Bartın'da iki gün ardı ardına toplantı yapılması kararlaştırıldı. Belediye Sosyal Tesisleri'nde bir önceki gün halkı bilgilendirmek için salona gelen şirket yetkilileri, şaşkınlık yaşadı.

Bartın Platformu tarafından düzenlenen organizasyonla ellerinde bayrak ve pankartlarla salona giren vatandaşlar, yetkilileri yuhalamıştı. Toplantının yapılamaması üzerine tutulan tutanakla program sona ermişti. Sabah saatlerinden itibaren Sosyal Tesislere gelen vatandaşlar, HEMA şirketi aleyhine protesto yaptı.

Salonda konuşan CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ise Başbakan'a ilginç bir gönderme yaptı. Termik santralden vatandaşların zarar göreceğini dile getiren Yalçınkaya, gördüğü herkesin cebinden sigara paketi toplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Sayın Başbakan sigara dumanına tahammülsüz. Biz de Bartın ve Amasra halkı olarak dumandan zehirlenmeye tahammülsüzüz. Termik santral istemiyoruz. Başbakan, sigara dumanından rahatsız olup insanların cebinden sigara paketlerini topluyor, ben de Başbakan'dan rica ediyorum gel Amasra'ya şu HEMA'nın pılını pırtısını topla."

Konuşmaların ardından tutanak tutularak toplantının yapılamadığı belirtildi. Vatandaşlar, protestoların ardından salondan ayrıldı.

BARTIN'DA TERMİK SANTRAL EYLEMİ
BARTIN'DA TERMİK SANTRAL EYLEMİ
BARTIN'DA TERMİK SANTRAL EYLEMİ
BARTIN'DA TERMİK SANTRAL EYLEMİ
BARTIN'DA TERMİK SANTRAL EYLEMİ
BARTIN'DA TERMİK SANTRAL EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 13:30:02
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 17:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?