15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Toplu sözleşme töreni yapıldı

Bartın Belediyesi'nde çalışan 269 işçi ile 77 memur için yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlanmasının ardından bugün imza töreni yapıldı.


Belediye Sosyal Tesisleri'nde yapılan imza törenine Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Belediye-İş Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar, Tüm-Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Çapri, belediye işçi ve memurları katıldı. İmza töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, "Personelimizin yaşam standartlarını iyileştirmek için belediye bütçemizin elverdiği oranda artırımlarla toplu sözleşme görüşmelerimizi tamamladık.

İşçilerimize yüzde14 ile 20 arasında zam yapılırken, memurlarımızın maaşlarında 50 TL. artış sağlandı. Ben bütün çalışanlarımıza yaşamları boyunca başarılar diliyorum. Evlerine bir tas daha fazla sıcak çorba getirebilmelerine yardımcı olan bir ağabeyleri olarak hepsinin yolunun açık olmasını diliyorum" dedi. Tüm-Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Çapri ise yaptığı konuşmada, işçi ve memur sendikasının aynı anda bir toplu sözleşme imza masasında bulunmasının ayrı bir sevinç olduğunu söyledi. Çapri, "Başkanımıza sendikamız adına desteği her zaman bir borç biliyoruz" dedi.


Belediye-İş Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar ise belediyelerin yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, hükümetin yaşanan bu sıkıntıları düzeltmesini talep ettiklerini söyledi.


Bartın Belediyesi'nin tarihinde bir ilki yaşadığını ve toplu sözleşme görüşmelerinin işçilerin gözü önünde yapıldığını belirten Zülfikar, "Toplu sözleşme görüşmelerinin şeffaf bir şekilde işçilerin de katılımı ile gerçekleştirilmesine imkan tanıyan Belediye Başkanımız Ahmet Altıntel'e teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından 2009-2010 yıllarını kapsayan 1 yıllık toplu sözleşmeler imza altına alındı.

İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 15:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?