17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Toplum destekli polis hizmetleri

Bartın Emniyet Müdürlüğü, güvenli ortamın sağlanması için toplum ve polis arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla toplum destekli polislik hizmetlerine başladı. 

Bartın Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, güvenli ortamın sağlanmasında toplum ile polis arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi toplumun güvenlik hizmetlerine katılım ve katkısının sağlanmasının büyük önem taşıdığı ve toplum destekli polis hizmetlerine başlanıldığı bildirildi. 

Yapılan açıklamada ayrıca, toplum destekli polisliğin bu yönü ile hak ve özgürlüklerin korunmasını öncelikli kabul eden insan merkezli çağdaş güvenlik hizmeti sunma anlayışı olduğu, polisin faaliyetlerine yön veren toplumsal ihtiyaçlar ve talepler olduğu belirtildi. Suç, suçluluk kamu gündemini işgal eden konuların başında geldiği, bu çerçevede genel güvenlik hizmetlerinin ve suç ile mücadelenin sadece polis hizmetleri eksenli değil çok yönlü ve bütüncül bir şekilde yürütülmesi gerekmektiğinin belirtildiği açıklamada, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde , Toplum Destekli Polislik(Twinning Eşleştirme) Projesi, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından yürütüldüğü ifade edildi. 

Bartın İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, 25 İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği kurulmasının planlandığını ve İçişleri Bakanlığının oluru ile planlama doğrultusunda illerde, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliklerinin kurularak faaliyete geçirilmesi uygun görüldüğünü belirtti.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 17:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?