22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Trafik cezaları Meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Türkiye'de son 3 yılda kesilen trafik cezalarını, ehliyetlerine el konulan sürücü miktarlarını ve en çok hangi illerde sürücülerin ehliyetlerine en konulduğunu TBMM gündemine taşıdı.

Milletvekili ayrıca 2009 yılında trafik cezalarından beklenen tahmini gelirinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından cevaplanmasını istedi.


CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, yaptığı açıklamada Türkiye'deki trafik cezaları konusunda TBMM'ne İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplaması için soru önergesi verdiğini söyledi.

CHP Milletvekili Yalçınkaya, "Türkiye'de 2006, 2007 ve 2008 yıllarında, emniyet ve jandarma ekiplerince kesilen trafik cezalarının tutarı nedir? Kesilen cezaların iller bazında dağılımı nasıldır? En çok hangi illerimizde trafik cezası kesilmiştir? Türkiye'de 2006, 2007 ve 2008 yıllarında ehliyetine el konulan sürücü sayısı nedir? Bu sayının illere göre dağılımı nasıldır? En çok hangi illerimizde sürücülerin ehliyetine el konulmuştur.

Her yeni yıla girerken, trafik cezalarından beklenen gelire yönelik tahminler yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise, 2009 yılı için trafik cezalarından tahmini ne kadar gelir elde edilmesi beklenmektedir? Bu tahminler iller bazında da yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise Bartın ilimizden ne kadar gelir elde edilmesi tahmin edilmektedir?" şeklindeki soru önergesini TBMM Başkanlığı'na verdi.
CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, soru önergesinin İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından cevaplanmasını istediğini de ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 14:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?