18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Trilyonluk tesisler çürüyor

Bartın ve Karabük halkının ortaklaşa kullandığı Uluyayla'da Orman İşletmesi tarafından yapılan trilyonluk tesisler çürümeye terk edildi.

Tesislerin turizme kazandırılmasını isteyen vatandaşlar tepkisini dile getirdi.

Batı Karadeniz Bölgesi'nin en büyük yaylalarından birisi olan Bartın'ın Ulus ilçesindeki Uluyayla'da Orman İşletmesi'ne ait tesisler kaderiyle baş başa bırakıldı. Bartın ve Karabük halkının ortaklaşa kullandığı piknik alanlarından olan Uluyayla'ya Orman İşletmesi tarafından yıllar önce büyük umutlarla yapılan tesisler çürüyor. Tesislerin yanında bulunan bir kaç bina da bakımsızlıktan tamamen yıkıldı. Uluyayla'nın turizme kazandırılması için çeşitli projeler üretilirken, trilyonluk tesislerin çürümeye terk edilmesi ise vatandaşları çileden çıkarttı. Ender mekanlardan olan Uluyayla'nın bir an evvel turizme kazandırılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, "Bu tesisler başka yerde olsa baş tacı yapılır. Ama nedense bizim burada harabeye dönmesi için terk edildi. Bu kadar para boşa harcandı. Yaz mevsiminde Bartın ve Karabük'ten gelenler buraları dolduruyor. İğne atsan yere düşmüyor. Bu kadar önemli bir yere neden yatırım yapılmıyor? Bu tesislerin gözden çıkartılması çok kötü. Her tarafı döküldü. Ek binaların bir kısmı çöktü. Mermerler kırıldı. Bakımsızlıktan yıkılıyor. Bu kadar para boşa mı harcandı? Yetkililerin bu binanın kaderini değiştirmesi gerekiyor. Uluyayla turizme açılmalı" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Uluyayla'da yaşayan bazı vatandaşlar da yaylada bulunan bazı yerlere elektrik verildiğini, ancak bir bölümün elektriksiz kaldığını, bir çok insanın elektrik olmadan yaşadığını belirterek, elektrik olmayan yerlere elektrik bağlanmasını talep etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 12:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin Kuru IP: 78.167.196.xxx Tarih : 27.08.2008 21:03:37

Yaylanın iklimine uygun yapılmaya binanın çürümesi normaldir.Yapıldıktan bir iki sene sonra binanın sıvaları dökülmeye başlamıştı zaten.Fiyat miktarıda bir hayli abartılmış.Uluyaylanın turizme açılması; Uluyaylanın doğal dokusunu tamamen bozacaktır.Bırakın yaylamız doğallığıyla kalsın. Lütfen !