17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

TSO Esnaf Odası Birliğiyle görüştü

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bartın Esnaf Odaları Birliği ve birliğe bağlı oda başkanları ile bir araya geldi. 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Bartın Esnaf Odaları Birliği ve birliğe bağlı oda başkanları ile Bartın'ın sorunlarının tespiti ve çözüm yolları konularında görüş alış-verişinde bulundu. TSO Başkanı Mehmet Kemik, global krizin Türkiye'de kalkınmada öncelikli yöreleri daha fazla etkilediğini söyledi. Bartın TSO toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmelere TSO Başkanı Mehmet Kemik, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Harun Gökbayrak, Ömer Yelkenci, TSO Genel Sekreteri Asuman Aymutlu Özden, Esnaf Odası Birliği Başkanı Sabri Tutum, Şoförler Odası Başkanı Sinan Amasralı, Kahveciler Odası Başkanı Turhan Karayel, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Burhan Saygın, Marangozlar Odası Başkanı Ali İhsan Ağartan, Terziler Odası Başkanı Metin Ülker, Madeni Eşya Odası Başkanı Kadir Akal ile Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı İsmet Fındık katıldı. Dünyada yaşanan global krizin Türkiye'yi etkilemesinin en fazla kalkınmada öncelikle yöreleri etkilediğini belirten TSO Başkanı Mehmet Kemik, "Daha önce de bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile toplantılar gerçekleştirdik. Bugün ise Esnaf Odaları Birliği ve birliğe bağlı oda başkanları ile görüşüyoruz. Amacımız Bartın'ın ortak sorunlarını masaya yatırmaktır. 

Bartın'ın eksiklikleri ve gereksinimleri ile sosyal hayat ile ilgili ortak düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Demokratik kural ve kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde, esnaf, tüccar ve sanayicilerimizin içinde olduğu durumu değerlendirerek, gerekli çıkış yollarını üretme çabası içerisindeyiz. Global kriz ve siyasi gerginlik Türkiye'yi olumsuz yönde etkilemiştir. Ülkemizde yaşanan olaylar sonrasında Türk özel sektörü haddinden fazla etkilenmiştir. Bu sebepledir ki, en fazla sıkıntıyı da bizim gibi kalkınmada öncelikli yöreler çekmiştir. Bartın'ın gerekliliği ve gereksinimi olan projeleri ortaya koyacağız. Bartın'daki tüm sivil toplum kuruluşları ile toplantı yapacağız. Meslek sorunlarını masaya yatıracağız. Bartın'ın öncelikli sorunları zaten ortada. Biz hepimiz bir halkanın zincirleriyiz" dedi. 

Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, içinde bulunan durumda hep birlikte koordinasyon içinde olmak gerektiğini, yapılacak görüşmelerin sonunda ortaya çıkacak sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 09:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?