18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

TSO'dan kan bağışı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Kan Merkezi'nin ortak olarak düzenlediği Kan Bağışı kampanyası çerçevesinde TSO üyeleri kan bağışında bulundu.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Kan Merkezi'nin ortak olarak düzenlediği Kan Bağışı kampanyası Bartın TSO Lokalinde gerçekleştirildi. Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Kan Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve Hepatit B, Hepatit C, AİDS ve Frengi testlerinin de ücretsiz olarak yapıldığı kan bağışı kampanyasında Bartın TSO Yönetim Kurulu Sayman Üye Serkan Özbakan, Yönetim Kurulu Üyeleri Harun Gökbayrak, Kemal Arıcı ve Meclis Üyesi Mustafa Pehlivan kan bağışında bulundu.

Oda üyeleri de kampanyaya büyük ilgi gösterdi. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Özbakan, "Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Kan Merkezinden ilimize gelerek Odamızda düzenlenecek olan kan bağışı kampanyasında görev alan personellere teşekkür etmek istiyorum. Kızılay Derneğinin bize göndermiş olduğu yazıya istinaden bizlerde Bartın'da beraber böyle bir kampanya yapmaya karar verdik. Ticaret ve Sanayi Odası olarak Yönetim Kurulu üyelerimiz, Meclis Üyelerimiz, Odamızın Üyeleri ve halkımızı da kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Herkesin bu kampanyaya destek vermesi için kan bağışında hep beraber bulunacağız. İnsan oğlu için kan vermek çok önemlidir. Avrupa Birliği ülkeleri ve Dünya ülkeleri kendi kan ihtiyaçlarını, gönüllü olarak kan bağışında bulunan vatandaşların sayelerinde karşılamaktadırlar. Bu sadece bir kan bağışı kampanyası değildir. Aynı zaman da üyelerimiz kan bağışı yaparak da bazı kan ile ilgili testleri de yaptırmış oluyorlar" dedi.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Kubilay Demir ise, "Türk Kızılay'ın ortak değeri olan ihtiyaç anında herkesin yanında olabilmek amacıyla Zonguldak Kan Merkezi olarak Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nın Üyelerinin düzenli olarak istedikleri şekilde kan bağışlarını kabul etmek üzere buraya gelmiş bulunmaktayız. Unutmamak gerekir ki kan yapılamayan tek ilaçtır. Bunu sadece bizler bağışlayabiliriz. Bir gün bizimde kana ihtiyacımız olabilir. Bu nedenle bizler duyarlı olan Bartın halkını kan bağışı kampanyasına destek vermelerini bekliyoruz. Zonguldak Kızılay Kan Merkezi olarak Bartın ili ve Zonguldak'taki bütün hastanelerimizi 13 hastane ile protokol yaptık, anlaşmalar yaptık. Bu anlaşmalarımızın bir tanesi herhangi bir vatandaşımızın hastanede yatarken kana ihtiyacı olduğu an o zaman hastaneden bizlere gerekli evrakları ulaştırıp, kan isteklerini ulaştırdıkları zaman elimizde aranan kan mevcut ise hiçbir şekilde hiçbir biçimde ücret talep etmeden kendi aracımızla ve kendi şoförümüzle kanı isteyen hastaneye bırakıyoruz. Düzenli olarak kan bağışında bulunursak hiç bir şekilde kan bağışından bulunurken yaşayacağız 10-15 saniyelik çekeceğimiz bir iğne acısı çok daha büyük acılara engel olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 14:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?