18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

TSO'dan Vali tepkisi

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Kemik, Bartın Valisi İsa Küçük'ün merkeze alınmasına tepki gösterdi. TSO Başkanı Kemik, "Valimizin merkeze alınması hizmetlerin karşılığı olmadı" dedi.


30 Aralık 2005 tarihinden bu yana Bartın Valiliği yapan İsa Küçük'ün Kararname ile Merkez Valiliğine alınması Bartın TSO tarafından tepkiyle karşılandı. TSO Başkanı Mehmet Kemik konu ile ilgili olarak açıklama yaptı. Kemik, "Özellikle ilimizin gelişimi için kalıcı adımlar atmış önemli projeler geliştirmiştir. OSB tevsii alanı oluşumu ve ilave OSB konusundaki katkısı, ödenek temini konusundaki çözümüne birlikte şahit olduk. İlimizin yurtdışında temsili İtalya heyeti ile uyum ve diplomasi örneği de kentimizin adına kazanımydı. Kız öğrenci yurtları, üniversite yurtları adına girişimleri ve becerisi özellikle köy çocuklarının kızlarının okula gitmesi, çok programlı lise ve yatılı YİBO' lardaki faaliyetleri eğitim konusundaki Valimizin hassasiyetini ortaya koydu. Ulusal düzeyde de ses vermesi gereken il içindeki kurumlarla köy okulları arasında 'Kardeş Okul Projesi' okulların fiziksel mekanlarının gelişimini sağlarken öğrencilerin giyim, kuşam, estetik ve eğitim öğretim açısından gelişmelerine tanık olduk. Turizm alanları gelişimi ve tanıtımı, tarımsal yenilik ve ürün çeşitliliğinin kentsel zenginlik katkıları, sağlık alanındaki önerileri ile edebi ve tarih bilgisi yanında TOBB ETÜ üniversitesine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu fakülte projesine destek ve katkı projesi de ne yazık ki yetim kaldı. Fakir ve kimsesizlere, çocuk yuvası, huzur evi gibi insani yardım ve devlet babalığı hamiliğini de yapan Sayın İsa Küçük, İnsan Hakları ve Çevre konusundaki hassasiyetini gerçekleştirdiği projelerle ortaya koymuştur. Köydes ve duble yollar konusunda 81 il içinde örnek 5 Vali arasında adlandırılan Valimiz İsa Küçük'ün üniversite yapılması ve fiziksel mekanın konusundaki yoğun mücadeleleri maalesef yarım kalmıştır. Üzüldüğüm konu Bartın'a gelen Valilerin Vali Ali Güngör dışında tamamının merkeze alınmasıdır. Bu acaba Bartın'ın kadersizliği mi, yoksa tepkisinin olmayışı mı? Bartın, valisine sahip çıkamıyor mu acaba? diye sorgulama gereği var mı diye düşünüyorum" dedi.


Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, Bartın Valisi İsa Küçük'ün emek ve dinamizmin en yoğun olduğu dönemde merkeze alınmasını üzüntüyle karşıladığını ve bu yanlışlıktan tez zamanda vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 11:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?