22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

TSO'lar kardeş oldu

BARTIN İLE BURSA TSO KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ İMZALADI

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası arasında kardeş oda protokolü imzalandı.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimlerine dayanarak Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının davetine karşılık, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Toksöz, Meclis Başkanı Halil Çelen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Akmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Balık, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ender Yeğen ve Personel Olcay Tekinok Bursa Ticaret ve Sanayi Odasına gezi düzenledi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası heyetini Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda Meclis Başkanı ve aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker, Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve Genel Sekreter Nihat Balkan karşıladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odasını gezen Bartın TSO Heyeti onuruna Bursa Ticaret ve Sanayi odası tarafından yemek düzenlendi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası arasında Kardeş Oda Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, Odalar Dünya, Türkiye ve Bölgesel alandaki ekonomi ve yatırım ortamı konularında birbirlerini bilgilendirecekler ve bölgesel anlamda yatırım ortamının gelişmesine olabildiğince bilgi ve deneyimleri ile ilgili yardımcı olacak. TOBB tarafından her iki odanın da uygulamakta olduğu Akreditasyon konularında bilgi paylaşımında bulunacak ve örnek uygulamalara olabildiğince destek verecek. Her iki odanın da uygulamakta olduğu ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi uygulamalarının standardının 4.maddesinde belirtilen doküman yönetimi konusunda bilgi birikimini ve deneyimlerinin paylaşılması ile ilgili teknik ve idari olarak konularda destek olacak.

ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve müşteri şikayetleri analizi standardı konusunda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ,Bartın Ticaret ve Sanayi Odasına deneyim ve bilgi birikimi olarak imkanlar doğrultusunda destek verecek. Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının uygulamakta olduğu Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan "Küresel İlkeler Sözleşmesinin" Bartın Ticaret ve Sanayi Odası tarafından imzalanması ve konunun Bartınlı işadamlarına duyurulması konusunda bilgi ve deneyimlerini teknik ve idari olarak destek verecek. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası uygulamakta olduğu ve üyelerine katma değer sağlayan projeler konusunda birbirlerini bilgilendirecekler ve her iki odada bu projelerin uygulanması konusunda bilgi ve deneyimleri doğrultusunda teknik ve idari destek verecek. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası düzenlemiş olduğu uluslar arası ve ulusal fuarlar ile ilgili deneyim ve bilgi birikimini Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile istek olması halinde özel şartlar haricinde paylaşmak üzere iyi niyet gösterecek.

Protokol imzalandıktan sonra Bartın Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan tel işlemeli, her iki odanın da logosunun bulunduğu resim takdim edilirken, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından odamıza plaket verildi. Daha sonra açılışını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'ın yaptığı 2 milyon liraya mal olan Yeşil Türbe açılışında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti hazır bulundu. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Devlet Bakanı Faruk Çelik ve protokol ile beraber Bartın Heyeti yemek yedi. Bursa Adliye Sarayını ziyaret eden Bartın TSO heyeti, Bartın'da görev yapmış Ağır Ceza Reisi Erhan Peker, Savcı Namık Kemal Özdemirbaş ve Nurettin Canatan'ı ziyaret etti. Daha sonra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) ''Ekonomiye Değer Katanlar 2009" Ödül Törenine Bartın TSO heyeti katıldı.

BARTIN İLE BURSA TSO KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ İMZALADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 16:21:01
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 17:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?