17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

TSO'lar kardeş oldu

BARTIN TSO İLE KEŞAN TSO KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ İMZALADI

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne'nin Keşan ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası arasında "Kardeş Oda" protokolü imzalandı.

Bartın TSO Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bartın TSO ile Keşan TSO arasında "Kardeş Oda" protokolü imzalandığı bildirildi.

Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, yaklaşık 3-4 ay önce Keşan TSO'nun 50.yıl etkinliklerine katıldıklarını ve burada iki oda arasında işbirliği konusunu görüştüklerini dile getirdi. Bu ziyaretlerinde iki oda arasında "Kardeş Oda" olması konusunda karar aldıklarını ifade eden TSO Başkanı İsmail Toksöz, 'Bu noktada Sayın Başkanımız bugün odamıza hem iadeyi ziyarette bulundular, hem de protokolü imzalamak için toplanmış bulunuyoruz" dedi.

Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, Bartın ile gönül birlikleri olduğunu belirterek, "Kaderimiz Bartın'la kesişti. Kardeş oda projesini kiminle yapalım derken Keşan Ticaret ve Sanayi Odasının ağabeyliğine yakışan odanın Bartın olduğunu düşündük. Gerçekten ortak noktalarımız vardı. Bunu uzun zamandır yaptığımız araştırmalar sonucu Bartın'ın Trakya'da Edirne'nin ilçesi olan Keşan TSO'nun ağabeyliğini yapacak odamızın Bartın olduğuna meclis olarak karar verdik. Bartın'ın Keşan TSO ile ortak yanları olduğu sonucuna da vardık, Biz, mütevazı, ticari ahlakını bozmayan, gelişmiş ve bizden daha gelişmiş bir Bartın'ın örneklerini Keşan'a taşımak zorundaydık. Bu yüzden Bartın'ın kardeş odası Keşan TSO ile bizim de ağabey odamız Bartın TSO arasın kardeşlik projesini masaya yatırdık. Bartın TSO yeni dönemde başarılı bir grafik çiziyor. Bu başarıda bizlerde onların yanındayız. 100 yıllık bir oda, ağabey olmaya yakışacak bir Bartın var. Biz 50 yıllık bir Ticaret ve Sanayi Odasıyız. Örnek alacağımız çok şeyler var Bartın'dan. Bartın'ı kendimize rol model seçtik" dedi.

Ziyaret sonunda Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıolu'na Bartın TSO işlemeli tel kırma tablo ve tel kırma şal hediye etti.

BARTIN TSO İLE KEŞAN TSO KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ İMZALADI
BARTIN TSO İLE KEŞAN TSO KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ İMZALADI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 11:51:00
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 14:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?