17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

TTK'ya Bartın'dan 690 işçi alınacak

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) Bartın'dan önemli sayıda işçi alınacağını bu işçilerin alımı ile birlikte TTK' nın üretiminde artış olacağını söyledi.


TTK'ya alınacak işçiler ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'dan 690 gencin TTK'da işe gireceğini söyledi. Muhalefet partilerinin seçimden öne TTK üzerinden siyaset yaptıklarını belirten Milletvekili Tunç, şimdi de bazı parti sözcülerinin TTK' ya işçi alımını seçim yatırımı olarak nitelendirmelerinin son derece yanlış olduğunu söyledi. Tunç, "Eğer seçim yatırımı olsaydı genel seçimlerden önce işçi alımı gerçekleştirirdik. Bizim amacımız yılda 450 milyon YTL zarar eden bir kurumun üretimini artırarak, zararını azaltmaktır. Gerçekleştirdiğimiz güzel icraatları basit polemiklerle karalamaya çalışanları pek dikkate almıyoruz. Bartın Üniversitesi'nin kurulmasını, 'Üniversite zaten kurulacaktı' şeklinde yorumlayarak, köylere yapılan yol ve su çalışmalarını halkımıza seçim rüşveti olarak niteleyerek, Karayolları ve duble yol çalışmalarını 'bunlar zaten devletin görevidir' diye küçümseyerek, Demiryolu projesini, 'bu proje yıllar alır' gibi demagojilerle AK Parti iktidarının Bartın'ı geliştiren ve büyüten icraatlarını halkın gözünden düşürmek mümkün değildir" dedi.


AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'dan 490 kişinin Üzülmez ve Karadon Müessesesine, 200 kişinin Amasra müessesine olmak üzere toplam 690 işçinin Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işe alınacağını belirtti. Bartın'dan alınacak 690 işçinin Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda iş başı yapmasının Bartın ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 11:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
saffet tepe IP: 88.231.172.xxx Tarih : 18.11.2008 20:45:16

sayın başkanım ben amasra gömü köyündenim biz yıllardır bu ttknın kahrını ceken göylüyüzz evlerimizz yıkıldı sularımız cekildi cünkü bizim köyün altında ttk neden bize başka köyler gibi muamele yapıldı 16 kişi mülakatı gecdik ama alınacak işçi sayısı 2 bu sizce adaletmi lütfen bu konuyu araştırın biz hep ak partinin yanında olduk size rica ediyorum sizde bizim yanımızda olun lütfen şimdiden ilginizden dolayı saygı duyuyor teşşekkür ediyorum saffet tepe