18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

TTK'ya girmek için İstanbul'dan geldiler

TTK'ya alınacak 3 bin işçi için Amasra Müessese Müdürlüğü'nde mülakatlar devam ediyor.


Amasra Müessese Müdürlüğü'nde mülakata giren 3 bin 600 adayın yüzde 40'ı İstanbul'a çalışmak için giden gençlerden oluştu. Gurbetteki gençler, memleketindeki maden ocaklarında çalışabilmek için bir zamanlar "Taşı toprağı altın" diye gittikleri İstanbul'u terk ederek Bartın'a geri döndü.
Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) 3 bin işçi alacağını açıklaması üzerine kuruma müracaat eden toplam 37 bin 196 kişi arasından seçim yapılabilmesi için ön öleme mülakatları başladı.


Sadece Amasra İşletmesi Müessesesi'ne müracaat eden 3 bin 600 işçinin yüzde 40'ı daha önce çalışmak için İstanbul'a giden ve TTK'ya işçi alınacağını duyarak Bartın'a gelen gençlerden oluşuyor. TTK Amasra Müessese Müdürlüğü'nde 3 bin 600 maden işçisi adayı, kurumun beden yönetmeliğine uygun olup olmadıklarının belirlenmesi için oluşturulan teknik komisyonların karşısında ter döktü. Odunları baltayla kesip omuzunda taşıyan adaylar daha sonra ellerine kazma kürek alarak becerilerini gösterdi. Komisyon tarafından boy ve kilolarına da bakılan adaylar, dayanıklılıklarına göre puan toplamaya çalıştı.


TTK'ya girmek için İstanbul'dan geldiğini belirten Nurettin Koç (27), mülakatların zor olmadığını belirtti. İstanbul'da şartların uygun olmadığını anlatan Koç, şöyle konuştu: "Asgari ücret alıyordum. Kirada aldığım için yetmiyor. Balta kullandık, kazma salladık, kürek kullandık. Boyumuza kilomuza baktılar. Yaptığımız işler basit işlerdi. Hiç zorlanmadım. Zaten köy kesiminde yaşadığımız için alışkınız. Daha önce inşaatlarda, dağlarda filan çalıştık. Onun için zorlanmadım."

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?