22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Tülay okumak istiyor

Bartın'da, 25 gündür çadırda yaşayan İpbüken ailesinin kızı Tülay İpbüken, ailesinin maddi durumunun iyi olmaması sebebiyle okula gidemeyecek. SBS sınavında büyük başarı elde ederek Güzel Sanatlar Lisesi'ne gitmeye hak kazanan genç kızın gözyaşları herkesi duygulandırdı.


Bartın merkeze bağlı Tabanözü köyünde 25 gündür çadırda yaşayan İpbüken ailesinin genç kızları okumak istiyor. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için okula gidemeyecek olan genç kız yetkililerden yardım bekliyor. 14 yaşındaki genç kız babasının işten çıkartılması sonucu ayrı bir dram yaşıyor. Öğretmenlerinin "Prenses" diye çağırdığı Tülay İpbüken, okumak istediğini söyledi. Altı çocuklu ailenin ikinci büyük çocuğu olan Tülay, Akçalı İlköğretim Okulundan mezun oldu. SBS sınavında köy okulunda eğitim
görmesine rağmen büyük bir başarı göstererek Bartın'da ailelerin çocuklarını göndermek için çaba gösterdiği Güzel Sanatlar Lisesi'ne gitmeye hak kazandı. Ancak asgari ücretle çalışan babasının işten çıkartılmasının ardından Tülay'ın elde ettiği hakkı elinden gidiyor. Maddi durumları iyi olmayan ve 25 gündür çadırda yaşayan Tülay, gözyaşları arasında derdini anlatmaya çalışıyor. Gururu ve azmi onun bu çaresizliği karşısında güçsüz kalıyor. Gelecek vaat eden bir öğrenci olan Tülay İpbüken, "Babamı işten
çıkarttılar. Orta okul mezunuyum. Bu sene liseyi okuyamayacağım. Derslerim iyi. Sınavı da kazandım. Güzel Sanatlar Lisesini kazandım. Ama okuyamayacağım. Öğretmenlerim de okumamı istiyordu ama okuyamayacağım. Resim öğretmeni olmayı istiyordum" dedi.
Resim öğretmeni olmayı çok isteyen Tülay İpbüken için başta köy muhtarı ve köyde yaşayanlar kızın okuması için seferber olacak.


Ailenin sekiz yaşındaki çocuğu Soner İpbüken de birileri yardımcı olmazsa bu yıl gideceği 3. sınıfı okuyamayacak. Babasının işten çıkarıldığını belirten Soner, şöyle konuştu: "Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Devletten yardım istiyoruz. Eğer babama yardım edilemezse 3. sınıfa gidemeyeceğim."

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 14:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?