17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Tuna mahallesi yoluna kavuştu

Bartın merkeze bağlı Tuna Mahallesi Bahar Sitesi mevkiinde bulunan taşıt yolunun Kara Yolları Müdürlüğü tarafından 26 Şubat 2009 yılında kapanan taşıt yolu, Bartın Belediye Başkanlığı tarafında yapılan müracaat sonucunda yol yeniden törenle taşıt yoluna açıldı.

Açılışa, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin ve çok sayıda davetli ve mahalle sakinleri katıldı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, yolun açılması ile birlikte Tuna mahallesi çevre mahallelerinde rahat edeceğini belirtti. Başkan Akın, "2008 yılının Ocak ayında yolun kapanma yazısı gelmiş. 26 Şubat 2009 yılında yol kapanmış. O günden sonra burası açılamamış. Yaya yolu olarak kullanılmaya devam edilmiş. Araç yoluna açılamadığı için bu bölge atıl vaziyete getirilmiş. Kaldırımın da yapılması ile daha da atıl hale gelmiş. Zaman, zaman kooperatif başkanlarımız ve valimiz ile görüşmemiz oldu. Bu bölgeye su girmemesi için altına kanal koymak ile ilgili çalışmalarımız oldu. Biz göreve geldikten sonra özellikle 2010 yılının başında itibaren buranın araç yoluna açılması ile ilgili çeşitli kurumlarla toplantılar yaptık. Ağustos ayında karayollarından istediğimiz evrak geldi. O günden sonra yaptığımız imar çalışmaları ile belediye meclisimizden kararı geçirdik. Aslında 17 Ocak tarihinde burası açılacaktı. Kötü hava şartlarından dolayı bugüne kaldı. Bugünde kar bile yağsa açılışı yapmak için toplandık. İlerleyen zamanda elektrik direkleri yetkililer tarafından kenara alınabilir. Eğer direkler kenara alınabilirse alternatif bir yol yapımı daha olabilir. Lale kenti o bölgede rahatlatmak için bu çalışmayı düşünüyoruz. Gerçekten çok atıl bir vaziyetteydi. Dediğimiz gibi kavşağın olması bizim standardımızda yerinde olmamasından dolayı hala sıkıntılar yaşıyor. Bu sorunları inşallah bir nebze olsun aşarız diye düşünüyorum. Başka bir projemiz yine var. Büyük ihtimal Şubat ayı sonu itibari ile Tuna Mahallesinde 4 dönümlük arazimiz var. Onunda ihalesi olacak. Çok büyük ihtimal 3, 4 aylık zaman içerisinde üzerinde voleybol, basketbol, sahası ve 90 metre kare kapalı alanı olan bir spor salonu yapacağız. Gazhane Parkı tarzında aydınlatmalı ve 4 mevsim kullanılabilir bir tesis yapacağız. Bölgenin hareketli olması için yolun açılışı çok önemliydi. Yüksek bir fiyata çıkacak belki ama bu harcamayı yapmak zorundayız" dedi.

Ardından açılışa geçilerek davetlilere çeşitli ikramda bulunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2012 Perşembe 12:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?