22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Tunç, sert konuştu

TBMM ADALET KOMİSYONU ÜYESİ TUNÇ SERT KONUŞTU

AK Parti Bartın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Avukat Yılmaz Tunç, TBMM'de Demokratik Toplum Partisi'nin "demokrasiye hukuk dışı müdahale girişimlerinin araştırılması" ile ilgili verdiği önerge ile ilgili bir konuşma yaptı. Tunç, AK Parti'nin hukuk dışı yapılanmaların hep karşısında olduğunu belirterek "her alanda olduğu gibi demokratikleşme alanında da ülkemizin önemli mesafe almasını sağlamıştır" dedi.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, TBMM'de yaptığı konuşmada sert açıklamalarda bulundu. Milletvekili Tunç, ülkemizde hukukun üstünlüğünün tam anlamıyla tesis edilebilmesi için başta Türkiye Büyük Millet Meclisi ve AK Parti Hükümetinin küçümsenmeyecek adımlar attığını ve halen de atmaya devam edeceğini söyledi. Atılan bu adımlarla ülkemizin Kopenhag kriterlerini yerine getirerek Avrupa Birliği'yle müzakere aşamasına geldiğini anlatan Tunç, şöyle konuştu: "AK Parti her zaman hukuk dışı yapılanmaların karşısında olmuştur. Kurumlarımızın yıpratılmasına neden olacak antidemokratik tavır ve davranışların hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını ve karşısında hem hukuku hem milletimizi hem de AK Parti'yi bulacağını her defasında deklare etmiştir. Bugün de Sayın Başbakanımız grup konuşmasında yaptığı ifadelerle bunu tekrar yenilemiştir."

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, sözlerini şöyle tamamladı: "AK Parti Hükümeti, milletimize tuzak kurmak isteyen herkesin karşısında olduğunu bundan sonra da ifade edecek ve bu konuda soruşturma ve kovuşturma makamlarına gereken desteği verecek, yargı bağımsızlığına müdahale etmek isteyenlere, yargı sürecini sekteye uğratmak isteyenlere de fırsat vermeyecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 16:21:01
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 23:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
garip IP: 78.167.206.xxx Tarih : 13.11.2009 15:53:03

ne sert konuşmuş ya valla bartında ben bile korktum.................