22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Tunç, TBMM'de konuştu

AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz Tunç, TBMM’de konuşma yaptı.


AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Türk Ceza Kanunu’nun 154. maddesi ile Kadastro Kanunu’nun 12. maddesinde değişiklik yapan kanun teklifi hakkında TBMM’de konuşma yaptı. Milletvekili Tunç konuşmasında şunları söyledi:


“Türk Ceza Kanunun 154. maddesinin mülkiyet hakkına yönelik tecavüzleri cezalandıran bir maddedir. Bu maddenin kapsamına özel mülkiyete konu olmayan ve kamu tarafından her zaman korunması mümkün olan taşınmazlar da dahil edilmişti. Kamuya ait taşınmazlar bakımından genel bir ceza hükmünün varlığı uygulamada bir takım sorunların doğmasına neden olmuştur. Kamuya ait olan ve kamunun hüküm ve tasarrufu altında bulunan malların korunması idare tarafından kamu gücünün kullanılması suretiyle gerçekleştirilebilmekte ve özel kanunlarında da kamu mallarının korunmasına ilişkin hükümler bulunmaktadır. Bu nedenle Türk Ceza Kanunun 154. maddesinin 1. fıkrasını değiştiren bu teklifin yasalaşarak yürürlüğe girmesi uygulamada ortaya çıkan sorunları giderecektir. Kadastro Kanunu’nun 12. maddesinde yapılan değişiklikte Devletin özel hukuk işlemlerinde gerçek kişilerin üstünde bir konumda olmadığı yönündeki eşitlik temel ilkesinin bir sonucudur. Kadastro tutanaklarının kesinleşmesi ve hak düşürücü sürenin iddia ve niteliğine yahut devlet veya diğer kamu tüzel kişileri dahil, tarafların sıfatına bakılmaksızın uygulanmasını getiren bu değişiklik Anayasamızın kanun önünde eşitlik kuralına ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin mülkiyet hakkını koruyan hükümlerine de uygundur.”


Milletvekili Tunç, “TCK 154.Maddesinde yapılan değişiklik sayesinde, özellikle turizm bölgelerinde, ecrimisil ödedikleri halde suç duyurusu ile karşı karşıya kalan turizmcilerimizin mağduriyetleri giderilmektedir. Hak düşürücü süre özel şahıslar için ne ise devlet için de aynı olmalıdır, Kadastro Kanunu’nun 12. maddesine eklenen fıkra ile bu eksiklik giderilmektedir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 14:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?