17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Tunç: halkı yanıltıyorlar

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da işçi çalıştıran iş yeri sayısında artış olduğunu belirterek basında çıkan muhalefet partilerinin verdiği beyanatların gerçeği yansıtmadığını söyledi.


AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti iktidarında Bartın'da işçi çalıştıran iş yeri sayısında ve sigortalı sayısında önemli artış olduğunu söyledi.


Bazı gazetelerde yer alan Bartın'da kapanan ve açılan iş yeri sayıları ile ilgili haberde halkı yanıltmaya yönelik rakamlar verildiğini anlatan Tunç, şöyle konuştu: "Sadece Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden alınan rakamlar üzerinden kapanan ve açılan iş yeri sayısı kıyaslanamaz. Esnaf odasından kaydını sildirerek ticaret ve sanayi odasına kayıt yaptıran iş yerlerini kapanan iş yeri gibi gösterip ticaret ve sanayi odasına kayıt yaptıran iş yerini ise hiç dikkate almazsanız halkımızı yanıltmış
olursunuz."


MHP-DSP koalisyon hükümetinin 2001 yılında ülkeyi krizlerle baş başa bıraktığında Bartın'da aylık bildirge alınan işyeri sayısı bin 621'den bin 377'ye düştü. Sigortalı sayısı da 11 bin 117'den 9 bin 666'ya düştü" diyen Milletvekili Tunç, milletin o zaman MHP ve DSP'ye sandıkta gereken dersi verdiğini hatırlattı.
Yılmaz Tunç, MHP ve DSP'nin o zaman bin 377'ye düşürdüğü sigortalı işçi çalıştıran işyeri sayısını AK Parti döneminde 2 bin 200'e, 9 bin 666'ya düşürdüğü sigortalı sayısını 21 bin 596'ya çıkardıklarını söyledi.


AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti döneminde KÖYDES projeleri, BELDES projeleri ile bir kalkınma hamlesi başlatıldığını, üniversiteler, duble yollar, toplu konutlar, hükümet konakları, hastaneler, yeni fabrikalar ile trilyonluk icraatları gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?