17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Tunç eğitim çalışmalarını değerlendirdi

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'da bir yıl içerisinde 5 yeni okul yapıldığını belirterek eğitime önem verdiklerini söyledi.


AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar ve AK Parti Kozcağız Belde Başkanı Sabri Kızılay ile birlikte Kozcağız'da yapımı tamamlanmak üzere olan Ahmetler İlköğretim Okulu inşaatında incelemelerde bulundu. Kozcağız Ahmetler İlköğretim Okulu'na yeni bir bina ilave edilerek Kozcağız beldesinde eğitim noktasında önemli bir eksikliğin giderildiğini belirten Tunç, yapımı tamamlanmak üzere olan okul inşaatı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Tunç, Bartın'da son
bir yıl içerisinde 5 yeni okul inşa edildiğini belirterek şöyle konuştu: "15 okul da onarıma alınarak fiziki durumlarında iyileştirmeler yapıldı. Kumluca Lisesi inşaatı ve Ahmetler İlköğretim Okulu inşaatı tamamlanmak üzere.

Merkez 23 Nisan Anaokulu, Geriş İlköğretim Okulu ve TOKİ İlköğretim Okulu yapımı bir yılda tamamlandı." Yapımı tamamlanan 5 yeni okula ilaveten eski bir okulu onararak Bartın'a üstün zekalı öğrencilerin eğitim alacağı Bilim Sanat Merkezi'ni kazandırdıklarını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, şöyle konuştu: "Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin açılması ile birlikte mesleki okullar noktasında zengin bir il haline geldik. Anadolu Öğretmen Lisesi ve Fen Lisesi'ne yakışır yeni binaların yapımı da gündemimizde bulunuyor. Bartın Üniversitesi'nin kurulması ile birlikte eğitim alanında Bartın'a çok önemli mesafe aldırdık, bundan sonra da eğitimle ilgili yatırımlara devam edeceğiz."

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 13:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?