17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Tunç eleştirilere cevap verdi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, merkez ilçe kongresinde yapılan eleştirilere cevap verdi.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmayı eleştirenlere cevap vererek, Bartın halkının icraatları gördüğünü belirtti. Kongrede icraatları anlattığını anlatan Tunç, şöyle konuştu: "Bartın'ı hizmetlerimizle büyütüyoruz, muhalefet partileri istedikleri kadar konuşsun. Bartın halkı AK Parti iktidarının icraatlarını görüyor. MHP MYK Üyesi Cemal Akın 'Üniversite zaten gelecekti' dedi. Sayın Cemal Akın MHP İl Başkanı iken MHP iktidardaydı, 1999-2002
yılları arasında Bartın'a üniversiteyi kursalardı, şimdi bizler de yeni fakülteler ilave ederdik. Sayın Cemal Akın üniversiteyi küçük bir icraat gibi göstereceğine Bartınlı işadamlarını, hayırseverleri üniversiteye katkı vermek için teşvik etse daha hayırlı bir iş yapmış olur."


Tunç, konuşmasında "Bartın'a yeni iş sahaları, tersaneler ve haddehaneler gelirse Bartın büyür" şeklindeki iddialara da cevap verdi. Bartın'ı sanayide teşvik kapsamına alarak sigortalı sayısını 9 binden 20 bine çıkaran AK Parti iktidarı olduğunu anlatan Tunç, şöyle konuştu: "Organize Sanayi Bölgesini genişleterek, yeni fabrikaların gelmesini sağlayan AK Parti iktidarıdır. Şu an inşaatı devam eden haddane, tekstil ve diğer sektörlere ait fabrikaları görmeyen gözlere söylenecek fazla sözümüz yok."
"Bartın'a tersaneler kuracağız" propagandasının doğru olmadığını belirten Tunç, Bartın'ın 56 kilometrelik sahil boyunca sadece turizm amaçlı yer ve plajların haricinde kıyıların denize dik indiğini, tersane alanı için uygun yerlerin yeterince bulunmadığını, sadece Amasra ilçesi Gömü köyünde bir yerin mevcut olduğunu burası için de 3 adet tersane müracaatı bulunduğunu, bu müracaatlarla ilgili işlemlerin sürdüğünü söyledi.


Tersane konusunda Cide ile Bartın'ı karşılaştırmanın yanlış olduğunu belirten Tunç, sözlerine şöyle devam etti: "Ben Cide'ye gittim, tersaneleri de inceledim. Cide sahili hem genişlik hem de uzunluk açısından tersane için son derece uygun, Bartın'da bu şekilde geniş sahillerimiz bulunmamakta. Zaten uygun yerimiz olsa siz hiç merak etmeyin tersaneciyi kapıdan kovsak bile bacadan iner, yatırımını yapar. Ayrıca tersane getirmek için iktidarda olmaya da gerek yok, çünkü bu işi özel sektör yapacak."


2007 seçimlerinde "AK Parti TTK'yı kapatacak" diyenlerin mahcup olduğunu belirten Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer kapatsaydık bu gün TTK'ya işçi almazdık. TTK üzerinden siyaset yapan CHP ve MHP'nin doğru söylemediği ortaya çıkmıştır, siyasetçinin propaganda yaparken öncelikle ileride doru olmadığı ortaya çıkacak beyanlardan kaçınması gerekir, aksi halde bundan sonraki beyanlarınıza itibar edilmez. Biz hem özel sektör hem de TTK ile kömür üretimini artırmak ve binlerce Bartınlı gencimizin iş ve aşa kavuşması için çalışıyoruz."


BARTIN AK PARTİ İLE BÜYÜDÜ
Milletvekili Tunç, demir yolu projesiyle, duble yollarıyla, barajıyla, yenilenen kamu binalarıyla, hükümet konağıyla, hastaneleri ve aile hekimliği ile köydes ve beldes projeleriyle, toplu konutlarıyla, enerji yatırımlarıyla ve yeni fabrikalarıyla Bartın'ı büyüttüklerini söyledi. Bu büyümenin belediye seçimlerinden sonra çok daha hızlanacağını anlatan Tunç, şöyle konuştu: "Merkezi hükümetle uyumlu bir AK Partili Belediye Bartın'da yerel kalkınmayı da başlatacak. Bartın'ı AK Parti ile büyüttüğümüzü
hazmedemeyenler var. Bartın küçük olsun, benim olsun, iktidarımız da elden gitmesin diyenler boşuna çırpınmasın, bu gün şehrin dışında gibi görünen yerler terminal binası, üniversite yakın bir zamanda şehrin ortasında kalacak. Bartın'ın geleceğini bu şekilde göremeyenler kusura bakmasınlar, büyük Bartın'ı henüz kavrayamamışlar."


Muhalefet partilerine de seslenen Tunç, "İkide bir AK Parti'ye sataşacaklarına, birazcık Bartın dışına çıkıp şöyle bir etraflarına baksınlar" ifadelerini kullandı. Tunç, sözlerine şöyle devam etti: "AK Partili belediyelerin şehirleri nasıl planladıklarını ve nasıl büyüttüklerini göreceklerdir. Kültür Merkezi için 1 milyon YTL ödenek aktarmış olmamıza ve konuyu ele alarak Kültür Merkezinin Güçlendirme Testi ve Güçlendirme Projesi hazırlama işini ihale etmemize rağmen hala konuyu gündemde tutarak soru
önergesi verenlere şunu demek gerekir, sen kendi iktidarın döneminde niye yaptırmadın neden bu binayı çürümeye terk ettin."


Bartın halkına layık olabilmek için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Tunç, sözlerini şöyle tamamladı: "Hizmetlerimizle Bartın'ı büyütüyoruz. Bartın halkı bunu görüyor, kısır tartışmalarla milletimizi bıktıran, yerli yersiz en alttaki bürokrattan valisine kadar etrafına sataşarak siyaset yapanlara laf yetiştirecek zamanımız yok."

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 11:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?