22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Tunç'dan Karakaş'a cevap

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, CHP Belediye Başkan adayı Selim Karakaş'ın üniversite kampüsünün yeri ve TOKİ ile ilgili yaptığı değerlendirmelere cevap verdi.

Milletvekili Tunç, "Üniversitenin kurulmasını sağlayan, 700 adet toplu konutu Bartın'a kazandıran AK Parti'ye mensup bir Milletvekili olarak işin doğrusunu açıkladığımızda da polemik yapmakla suçlanmamızı Bartın halkının takdirine bırakıyorum" dedi.
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, CHP Bartın Belediye Başkan adayı Selim Karakaş'ın eleştirilerine karşılık verdi. Tunç, "Üniversitenin şehrin içerisine yapılması gerekir diyenlere, bunu nasıl yapacaksınız? Şehirdeki binaları nereye kaldıracaksınız? diye sorduğumuzda, şehir merkezinde atıl durumda bulunan kamu binalarının değerlendirilmesi gerektiği yönündeki cevabı hayretle karşılıyoruz. Şehir merkezinde Üniversiteye ait fakülteleri yerleştirebileceğimiz atıl durumda kamu binası olmadığı halde bu şekildeki açıklamalara bir anlam veremiyorum. Bu konuda 3 alternatifin var. Birinci alternatif mevcut kampüs alanı çevresinin kamulaştırılması, ikinci alternatif Terminal ile Özel İdare Şantiyesi arasında ırmak çevresinde yer alan 1.5 milyon metrekare miktarlı arazi, üçüncü alternatif ise Kutlubeyyazıcılar köyünde yer alan 450 bin metrekaresi mera alanına ilaveten kamulaştırma yolu ile elde edilecek arazi. Mevcut Orman Fakültesi yanındaki arsaların hissedarlarının çok olması ve kamulaştırma sürecinin zaman alması nedeniyle diğer alternatifler üzerinde yoğunlaşılıyor. Kampüs alanına zemin etüd çalışmalarından sonra karar verilecek ve süratle kampüs inşaatı başlayacaktır. Üniversitemiz Bartın'ın geleceğidir, Bartın'ın geleceğinin doğru şekillenmesi için Üniversite Kampüs alanın doğru tespit edilmesi gerekir" dedi.
Üniversitenin şehir dışında olmayacağını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 20 bin kapasiteli bir Bartın Üniversitesi'ni inşa edebilmek için en az bin dönümlük bir araziye ihtiyaç olduğunu söyledi. Ağdacı köyündeki kampüsün de değerlendirileceğini belirten Milletvekili Tunç, burada 500 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdunun 8 milyon TL'ye ihale edildiğini ve inşaatın başladığını söyledi. Tunç, "Bunların ufukları dar. Bartın'ın geleceğini göremeyenleri kastediyorum. AK Parti'nin Belediyecilik anlayışında daracık alana sıkıştırılmış, araç ve insan trafiği arapsaçına döndürülmüş bir kent değil, geniş cadde ve bulvarları olan, ilçe görüntüsünden kurtulmuş, bölgesinde yıldız gibi parlayan Büyük bir Üniversite kentini inşa etmek vardır" dedi.


Hiçbir şekilde ev sahibi olamayacak olan 192 tane Bartınlı yoksul grubu ailenin ayda 200 TL ödeyerek ev sahibi olduğunu, 509 orta gelir gurubu ailenin kira öder gibi ödeme yaparak ev sahibi olduğunu, eleştiri yapanların bunu gerçekleştiren iktidara teşekkür etmesi gerektiğini belirten AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, "TOKİ'nin hala yanlış bir tercih olduğunu söyleyerek, oy kazanacağını zannedenlere cevabı Bartın halkı sandıkta verecektir. TOKİ konutları Bartın'ın çağdaş yüzüdür. Bir kenti büyütmek istiyorsanız, göçü tersine çevirmek istiyorsanız öncelikle kente taşınacak olanlara yaşam merkezlerini hazırlamanız gerekir. 700 konutun yer aldığı, içerisinde Bartın'ın 24 derslikten oluşan en modern okulunun hizmete açıldığı, camisi ve ticaret merkezi ile çağdaş bir kenti AK Parti iktidarı Bartın'a kazandırmıştır. Köprüyü de AK Partili bir belediye gerçekleştirecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 18:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?