17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Tunç'tan 10 Kasım mesajı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 10 Kasım Atatürk'ü Anma mesajı yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yayınladığı 10 Kasım mesajında, Atatürk'ün gösterdiği hedefe çok daha yaklaşmış olmanın millet olarak heyecanın daha da arttırdığını belirtti.

Türkiye'nin artık Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru, büyük bir seferberlik içinde koştuğunu belirten Tunç, "Büyük bir mücadele sonucunda işgal altındaki vatanımızı kurtarıp, bugün üzerinde özgürce yaşadığımız ülkemizi bizlere emanet eden, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) açarak, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ilan eden ve bizlere hedef olarak muasır medeniyetleri aşmayı gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıl dönümünde anarken, onun eserine sahip çıkmanın haklı gururunu yaşıyoruz. O'nun gösterdiği hedefe çok daha yaklaşmış olmak millet olarak heyecanımızı daha da artırıyor.

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti dünyanın 17. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline gelmiştir. Dünyada meydana gelen ve büyük devletleri tehdit eden küresel mali krizden en az etkilenen bir ülke konumundayız. Atatürk'ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti dünya devletleri arasında etkin yerini almış, bir taraftan Avrupa Birliği ile müzakere aşamasına gelmiş diğer taraftan İslam Konferansı Teşkilatı'nın Genel Sekreterliğini üstlenmiştir. 151 ülkenin oyunu alarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 7 daimi ülkesinden biri olmayı başaran Türkiye, artık O'nun gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru, büyük bir seferberlik içinde koşmaktadır. İç siyasi tartışmalarla vakit kaybetmek isteyenler olsa da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet değerlerimizi her türlü siyasi ve toplumsal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.

Ülkemizin sorunlarını çözmek, milletimizi hak ettiği konuma taşımak, demokrasimizi çok daha güçlendirmek için çok çalışacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurladığımız bugünü, onun mücadele heyecanını yaşayarak, fikirlerini çok daha iyi anlamaya çalışarak geçirmek ve bu doğrultuda hiç durmadan çalışmak en doğru anma biçimi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 70 yıl önce ebediyete uğurladığımız devletimizin kurucusu, milletimizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 18:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?