17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Turizm masaya yatırıldı

Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Amasra Belediye Başkanlığı ve Bartın Otelciler ve Turizmciler Derneği işbirliği ile Amasra Belediyesi Meclis salonunda Bartın, Amasra ve Çakraz'da faaliyet gösteren otellerin işletmeci ve yetkili müdürleri ile bir toplantı düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün çağrısı ile yapılan toplantıya Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, Bartın Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Muhammet Özmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, otel ve turzim işletmecileri katıldı.

Toplantıda, geçtiğimiz turizm sezonu değerlendirildi. Turizm sezonunda meydana gelen olumsuzluklar ve olumlu noktalar tesbit edildi. 2007 yılı için neler yapılması gerektiği konusunda görüşler dile getirildi. 2006 yılında İstanbul’da yapılan Emitt Turizm Fuarı'na turizm işletmecileri işbirliğinde katılımın turizm sezonuna katkılar sağladığı ve yararlı olduğu belirtilerek; 2007 yılı içinde yapılacak olan Emitt Turizm Fuarı ve benzeri turizm fuarlarına aynı birlik ve beraberlik içinde katılımın tanıtım açısından yararlı olacağı dile getirildi. Bu hususta çalışmaların başlatılması kararı alındı.

Ayrıca İstanbul’un 2010 yılında Dünya Kültür Başkenti ilan edilmesi nedeniyle onbeş milyon turistin İstanbula geleceği düşüncesinden hareket edilerek Bartın’ın bundan pay alması gerektiği görüşü benimsendi. Bartın'a gelen tursitlerin çoğunlukla yerli turist olduğu, yabancı turistlerin diğer bölgelere göre daha az geldiği tesbiti ile bu konudada çalışmaların artırılması istendi.

Toplantının sonunda ise Ayyıldız Danışmanlık tarafından turizm işletmelerinde “Etkin Yönetim Sistemi” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 09:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İsmail Çelik IP: 88.242.9.xxx Tarih : 20.12.2006 11:21:15
Öncelikle bu girişimde bulunan tüm emeği geçen ağbey ve ablaları tebrik ve teşekkür ediyorum. Hakikaten bir doğa harikası olan Bartınımız, amasrasıyla inkumusuyla bir harika yerdir ve benim çok istediğim sadece yerli turist değil yabancı turistlerinde gelmesi en büyük arzumdur! Çalışmalarınızda başarılar dilerim ve eğer bizimde alimizde gelen birşey varsa yardıma hazır olduğumuzu belirtir, değerli Belediye Başkanlarımızı, Otel işletmecileri ve diğer katkıta bulunan tüm yetkilileri saygıyla selamlıyor ve başarılarınızın devamını niyaz ediyorum. Tabii Ayyıldız Danışmanlığının emeğinide unutmayıp onlarada özellikle tebrik ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Saygılarımla İsmail ÇELİK