22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Türk Telekom çalışanları grevde

Türk Telekom ile Haber İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin olumlu sonuçlanmaması üzerine Bartın'da Türk Telekom çalışanları greve başladı.

Türk Telekom Bartın Müdürlüğü önünde toplanan çalışanlar, bina girişine 'Bu işyerinde grev var' yazısını astı. Daha sonra grup adına Haber İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan'ın basın açıklaması okundu. Haber İş Sendikası Bartın Temsilcisi İsmail Demirok, okuduğu açıklamada Türk Telekom çalışanlarının haklı taleplerini görmezlikten gelen yönetim anlayışı nedeniye Türk Telekom işçisine tarihinde bir ilki yaşatarak greve gitmeye zorlandığı belirtildi.

Haber İş Sendikası Bartın Temsilcisi İsmail Demirok'un okuduğu açıklamada şöyle denildi: "Türk Telekom yönetiminin ilke bazında ortaya koyduğu yaklaşımımızı görmesine rağmen çözüm önerilerimizi kabul etmek yerine kendilerinin verdiği kadarıyla yetinmemizi beklemeleri toplu sözleşme sürecini tıkamış ve grev aşamasına getirmiştir. Bir iş yerinde çalışan ve sendikal örgütlenmenin dışında bulunan, yani tamamen işverenin takdirinde olan, üstelik de sendikalı işçilerle aynı kıdem ve ünvana sahip bulunan ve birçok yerde de yan yana çalışan işçilere işverenin kendiliğinden verdiği ücreti, sendikalı işçilere vermekte direnmesinin hangi haklı gerekçe ile izah edilebileceğini anlamış değiliz. Bugün geldiğimiz nokta artık sözün bittiği yerdir. Bu noktada uluslararası sözleşmeler, Türkiye Cumhuriyeti anayasası ve yasalarla işçilerimize tanınmış olan grev hakkı kullanılmaya başlanacaktır."

Basın açıklamasının ardından Türk Telekom çalışanları, iş yeri önünde bekleyişlerini sürdürdü.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 16:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?