15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Türker teşvik paketni beğenmedi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği Başkanı Masum Türker, Bartın'da hükümetin açıkladığı teşvik paketini değerlendirdi. Türker, teşvik paketinin krizle bağdaştırılmaması gerektiğini ifade etti.

Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasının açılışını Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği Başkanı ve DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bartın Valisi Halil Işık, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Baha Karakaş, Oda Başkan Yardımcısı Aykut Oktay Ulu, İstanbul Odası Başkanı Yahya Arıkan, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyeleri, Zonguldak, Samsun, Artvin, Düzce, Çankırı ve Bolu Oda Başkanları, Siyasi Parti temsilcileri, oda başkanları ve oda üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Masum Türker, hükümetin açıkladığı teşvik paketini değerlendirdi. Türker, "Türkiye bugün birinci madde olarak ekonomik krizi yaşıyor.

Ekonomik krizden çıkış için ne yapılırsa yapılsın, sonuçta bir hesaplaşma düzenine ihtiyaç vardır ve bu hesaplaşma düzenini gerek finanssal raporları hazırlamada ve gerek denetlemede mali müşavirler önemli bir rol üstlenmektedir. Açmakta olduğumuz Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası mali müşavirlerin özellikle mesleklerini icra etmekte nasıl bir standart istediklerini örneğidir. Bilindiği gibi Başbakanımız Teşvik Paketini açıkladı.

Bu teşvik önlemlerini ekonomik kriz diye bağladılar. Oysa bunlardan yalnız kısa sürede sonuç verecek olan geçici işçi çalıştırma ekonomik krizle ilgilidir. Geri kalanları uzun vadeli yarar sağlayacak teşvik önlemleridir. Bu teşvik önlemlerinin gereği gibi yerine getirilmesi ülkemiz adına sonuç alınması bilinsin ki, Türkiye'de serbest muhasebeci mali müşavirler eğer katılımcı olmuşlarsa, kendileri ile paylaşılmışsa bir sonuca ulaşılacaktır. Bartın odasının açıldığı günde şunu söyleme fırsatı olduğumuz için mesleğimiz adına sevinçliyiz. Çünkü Türkiye'de muhasebeci kavramını yetirince sindirmemiş bir yönetim anlayışı hem angarya diyebileceğimiz gereksiz işleri yüklemiş esas Türkiye'nin ekonomisine katkıda bulunacak hizmetlerden uzak tutmuştur.

Ben özellikle biliyorum ki, bir şehrin büyümesinde en büyük düşünce ve hedefi o şehrin Valisi ile Belediye Başkanlarıdır. Ben gerek Valime gerek Belediye Başkanıma çağdaş Türkiye'yi oluşturmada ortaya konulan katma değerden yeterli payı almak istiyorsanız bugün açılışını yaptığımız odamızın mensupları ile işbirliği yaparsanız onlardan destek alırsanız demek istiyorum. İnanın Türkiye'de hem hesaplaşma düzeni oturur hem de hesaplaşma düzeni olmadığı için fazla gelişmemiş olan ortaklık anlayışı da gelişir.

Bugünü ben bina açılışı dolayısıyla Bartın'da yüzyıllarca sürecek ortaklıkların kurulmasını sağlayacak mali müşavirlik mesleğinin kurumsal olarak kendi varlığını hissettireceği bir gün olarak görüyorum. Bu odanın buraya gelmesinde asıl emek Bartınlı meslektaşlarımızın ve Bartın Odamızın yönetim Kurulu'dur. Ben kendilerine hem teşekkür ediyorum hem de kutluyorum çünkü kendisini mesleği ile toplum ile paylaşan insanlar var oldukça Türkiye'nin önünde hiç kimse duramayacaktır. Bu çalışmaları ile bu arkadaşlarımız bunun örneğini vermişlerdir. Odamızın Türkiye'ye Bartın'a ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.


Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği Başkanı ve DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bartın Valisi Halil Işık ile Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasının açılışını yaptı. Türker, açılışın ardından oda üyeleri ile uzun süre sohbet etti.

İha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?