16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Türkiye Gazetesi'nden ziyaret

Türkiye Gazetesi'nin Bartın'daki kadroları, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin'i ziyaret etti.

Ziyarette Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın'da yapmak istediklerini Türkiye Gazetesi'ne açıkladı.


Türkiye Gazetesi Bartın Müdürü Mustafa Karaca, Türkiye Gazetesi Bartın Aktif Sorumlusu Hasan Şahin ve gazete dağıtıcıları Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin'i ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Türkiye Gazetesi Bartın Müdürü Mustafa Karaca, Türkiye Gazetesi olarak Bartın'ın tanıtımı konusunda yıllardır gazetede haberlerin yayınlandığını, yayınlanan haberler doğrultusunda Bartın'ın tanıtımının Türkiye'nin bir çok ili ile Almanya'da yaşayan gurbetçiler aktarılarak sağlandığını söyledi. Karaca, "Bizler Türkiye Gazetesi çalışanları olarak her daim Bartın'ın menfaatlerini ön planda tutuyoruz. Bartın'ın tanıtımı konusunda Valilik, Belediye ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü önemli görevler üstlenmiştir. Bizlerde üstümüze düşen tanıtım görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız" dedi.


"BARTIN'I ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ"
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Değerli arkadaşlar, seçimler bitti bizde parti olarak rozetleri çıkarttık. Bütün Bartın'ın, Bartınlı olsun olmasın Bartın'da yaşayan, Bartın'da ikamet eden, Bartın'ın havasını soluyan, bu yollarda yürüyen, ayrıca Bartınlı olup da gurbette yaşayan tüm hemşerilerimin belediye başkanıyım. Şunu da ifade etmek istiyorum ki benim için kutsal olan makamda oturduğum müddetçe görevimi hiç yorulmadan, sıkılmadan, küsmeden, bıkmadan, kimseye kırılmadan ve çalışma şevkimi ve azmimi hiç kaybetmeden yerine getireceğim. Daha önceden sözünü vermiştim, ayrıca şu anda da veriyorum. Bunu sadece ben kendim yapmayacağım.

Ben, Cuma günü itibarıyla atanmış olan Sayın Belediye Başkan Yardımcım Hüseyin Çetin, Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımla, belediye çalışanlarımla ve Bartın halkıyla beraber sivil toplum teşkilatlarıyla, kamu kurumlarının sayın müdürleri ve ekipleriyle birlikte ve Sayın Valimizin desteğini alarak inşallah Bartın'a hizmet vereceğim. Yapılabilecek her şeyi yapacağız. Ben yerel seçimlerde şunu söylemiştim. Ben değil biz varız. Enaniyet duygusu bizim ayaklarımızın altında demiştik yine aynı ifadeleri kullanıyoruz. Biz ortak akılla hareket edeceğimizi belirtmiştik. Her şey konuşulacak, tartışılacak. Bizler de konuşacağız, bizler de tartışacağız, ortak fikir ne çıkarsa Bartın için onun gereğini yerine getireceğiz.

Çok düşüneceğiz ondan sonra iş yapacağız. Dediğim gibi 'ben yok biz varız' noktasında hareket edeceğiz. Ben doğma büyüme Bartınlıyım. Askerlik hayatım, seyahatlerim, üniversite hayatım haricinde bütün her şeyimi Bartın'a ve Bartınlıya verdim. Bu kentte de nasip olursa ölürüz diye düşünüyorum. Bu kent bizim için çok önem arz ediyor. Bu kentte yaşayan insanlar bizim için önem arz ediyor. Onlar bizim başımızın tacıdır. Biz belediyenin bütün hizmetlerini bu kente sunacağız. Daha güzel yaşanabilir bir kent haline getirmeye çalışacağız. Çeşitli projeler ürettik. O günü şartlarda ben Milliyetçi Hareketçi Partisi Belediye Başkan Adayı olarak belediye meclis üyelerimiz ile birlikte projelerimizi hazırladık. Şimdi bunlar bütün Bartın'ın projeleri oldu.

Ama bu projeleri bütün Bartın'ın olabilmesi için de halkımıza sunacağız. Ne yapacağımıza bakacağız, ondan sonra karar vereceğiz. Sadece onlar değil, profesyonel ekiplerde Avrupa Birliği fonlarından, UNESCO' dan, Dünya Bankası destekli Birleşmiş Milletlerden ve değişik fonlardan halkımıza neler kazandırabileceğimize bakacağız. Belediye imkanlarımız çok fazla değil saygı değer arkadaşlarım. Fazla olmayan bu belediye imkanlarını tasarruf ederek, kıt kanaat olan bu imkanları çok iyi yerlerde kullanarak, çok düşünerek doğru işler yaparak harcamaya çalışacağız" dedi.
 

ŞEFFAF HİZMET ANLAYIŞI
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, haftanın 7 günü 24 saat görev aşkıyla hiç yorulmadan hizmet yapacağını belirtti. Başkan Akın, "Şeffaflık noktasında devam edeceğiz. Tabi biz daha yeni görevi devraldık. Cuma günü nasip oldu. Mazbatamızı Çarşamba günü aldık. Hemen Cumartesi günü bir kanun gereği ilk 5 gün içerisinde yapmamız gereken belediye meclis toplantımızı yaptık. Görev dağılımlarını yaptık. Belediye Başkan Yardımcısını da atadık. Belediye meclis üyeliği Belediye Başkan vekilleri, katip üyelikler belirlendi. Encümen, imar, plan bütçe komisyonu belirlendi.

Çalışmalarımızı yaptık. Seçimlerimizi yaptık. İnşallah bu görevi bizlere teveccüh ederek veren halkımıza karşı biz mahcup olmayacağımız. Belediyedeki arkadaşlarımızla beraber her akşam istişare yapıyoruz. 17.30 ile belki 20.00-22.00 'ye kadar 'Bartın'ı nasıl geliştiririz, büyütürüz, nasıl şu ana kadar devam eden hizmetleri daha geliştirebiliriz, günlük programlarımız nasıl olsun' diye gerçekten daire müdürü arkadaşlarımız mesailerini veriyorlar. Onlara da teşekkürlerimi sunuyorum. Belediyede çalışan memur ve işçi arkadaşlarımızın son hızla çalıştıklarını görüyorum. Yine şevkle koşuştuklarını görüyorum. Onun için teşekkürlerimi sunuyorum. Halkımız da belediyemize gerekli desteği verir, bizim ulaşamadığımız yerlerde bizi haberdar ederlerse daha başarılı olacağımızı düşünüyorum" dedi.
 

İMAR DEĞİŞİKLİKLERİ YAPILACAK
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yatırımcıların Bartın'a işyeri açmaları için imar değişiklikleri yapılacağını da belirtti. Başkan Akın, "Belediye kimsenin malı değil, belediye başkanının malı değil, belediye meclisinin malı değil, belediye başkan yardımcınsın malı değil, belediyede çalışanların malı değil, Bartın' da yaşayan herkesin malıdır. Herkes belediyeye sahip çıkmalıdır.

Sahip çıkarsa karşılıklı iletişim, sevgi ve saygı içerisinde Bartın'ı bir yerlere getireceğimize, Bartın'ı turizm kenti haline getireceğimize, Bartın'da yapılabilecek imar değişiklikleriyle Bartın'a yeni işyerlerinin açılmasına kolaylık sağlayabileceğimize, Bartın' ı yaşanılabilir bir Bartın haline, halkımızın rahat edebileceği bir Bartın haline getirebileceğimize inanıyorum. Ben baştan demiştim yorulmak bilmeyiz. Gücümüzün yettiği yere kadar, yatağa düşene kadar çalışırız. Bizde saat mefhumu yok, zaman mefhumu yok, tatil mefhumu yok. Zor durumda kalmadığımız müddetçe o mefhum yok bizde. Bende yok, belediye başkan yardımcımda yok, belediyedeki arkadaşlarımızda olmayacaktır diye düşünüyorum. Hep beraber çalışacağız" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 10:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?